Bitcoin prijs

Bitcoin handelsvolume is sinds 2016 met 5000% gestegen

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Het is algemeen bekend dat de crypto-markt de afgelopen jaren sterk is gestegen, waarin 2017 een extreem goed jaar voor de markt was. De markt is daarna wel weer wat afgezwakt, echter is het totale handelsvolume van Bitcoin (BTC) nog steeds met ruim 5000% gestegen sinds de laatste halvering in 2016.

De eerste halvering was in 2012 en toen stond de Bitcoin koers op $2,01, waarbij de beloning werd verlaagd tot 25 Bitcoins per blok. De tweede halvering vond plaats in 2016. Toen stond de Bitcoin koers op $664,44, waarbij de blokbeloning werd gehalveerd tot 12,5 Bitcoins. De Bitcoin koers bereikte vervolgens een piek van $19.511 in 2017. Op dit moment staat de koers op ongeveer $9.000. Dit is een enorme stijging sinds 2016 en dit is ook terug te zien in het handelsvolume.

Bitcoin handelsvolume stijgt met 5000% vanaf 2016

Het cryptocurrency-systeem is snel veranderd sinds de laatste halvering van Bitcoin en de cijfers moeten in perspectief worden gezien. Een bekend Twitter-account, genaamd The Cryptowatch, plaatste het volgende op Twitter:

“Wist je dat de vertrouwde spotmarktvolumes van Bitcoin sinds de halvering in 2016 met meer dan 50x zijn toegenomen?”

Het hoogste handelsvolume in 2016 was in juni. Er werd toen een maandelijks volume van $1,5 miljard gerealiseerd.

Ter vergelijking: in april 2020 realiseerde Bitcoin ongeveer $39 miljard, terwijl het gemiddelde spothandelsvolume in 2020 met 5000% is gestegen ten opzichte van 2016.

Tijdens de vorige halvering was de Bitcoin koers eind 2016 gestegen van $400 tot $600. Het effect van de afgelopen halvering moeten we nog maar afwachten, echter als de geschiedenis zich herhaalt, kunnen we uitkijken naar een mooie stijging.

Lokale gemeenschappen vinden veiligheid in Bitcoin

Jirayut Srupsrisopa, mede-oprichter en groepsleider bij de Thaise Bitkub Capital Group Holdings, zei dat de prijs van Bitcoin is gestegen van ongeveer $6.000 begin april tot bijna $10.000, en dat dit in schril contrast staat met de prijzen van andere fysieke financiële activa tijdens de huidige wereldwijde crisis.

Thaise mensen handelen weer op op volle kracht op Bitkub, die een recordhoogte behaalde, die erg lijkt op 2017. Er wordt voor meer dan 600 miljoen baht (omgerekend €17,29 miljoen) aan Bitcoin per dag verhandeld.

Nigeria registreerde met name een mijlpaal in het handelsvolume van Bitcoin en registreerde vorige week een handelsvolume van meer dan $7 miljoen. Kenia volgde met een record van $1,6 miljoen en Zuid-Afrika met $1,1 miljoen.

De CEO van een grote beurs in Africa, Paxful Exchange, tweette het volgende:

“Weer een recordbrekende-week op Paxful. Handel in volume met meer dan 20% gestegen en een recordaantal nieuwe aanmeldingen! Ghana, Nigeria en Pakistan lopen voorop! De recente opleving van Bitcoin zal binnenkort een nieuwe golf teweegbrengen op basis van echte menselijke vraag!”

Hoe ziet de toekomst er uit?

Gisteren heeft onze partner, CryptoMichaël, weer een mooie Bitcoin koers analyse gemaakt. In deze analyse gaf hij het volgende aan:

“Het meest aannemelijke scenario voor Bitcoin is een daling van de volatiliteit, aangezien de halving voorbij is. Hierdoor zullen alternatieve munten meer interesse opwekken, daar zij een duidelijke sell-off hebben gezien op de laatste rally van Bitcoin.

Daarnaast heeft Bitcoin een openstaand gap op de CME Futures, welke vrijwel altijd gesloten worden.

Dit gecombineerd resulteert in een scenario, waarbij de Bitcoin koers een poos in een range beweegt. De steunniveaus zijn duidelijk te vinden tussen $8,250-8,400 & $8,600, waar de weerstanden zich bevinden tussen $9,250-9,500 en mogelijk een piek naar $9,900.”

Ben je benieuwd naar de volledige analyse? Check hem dan nu door hier te klikken!

Wil je traden in cryptocurrencies zoals Bitcoin, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens 10% Commission Kickback Rate van ons. 🚀

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN