Bitcoin Nieuws

CryptoMichaël: post-Bitcoin halving koers analyse

Wij van CryptoBenelux willen eerst CryptoMichaël bedanken voor deze analyse. Vergeet hem niet te volgen op Twitter om op de hoogte te blijven van al zijn laatste analyses.

Happy halving iedereen!

De halving is achter de rug, één van de belangrijkste, fundamentele fenomenen in de crypto-markt, maar wat hebben nog meer gezien? Veel volatiliteit in de Bitcoin koers, een sterke stijging naar het evenement toe en enkele dagen voor de halving een crash van $2,000. Wat kunnen we hier van maken en biedt de geschiedenis informatie hierover? Zeker! Laten we naar de charts kijken.

Daggrafiek Bitcoin koers

Daggrafiek Bitcoin koers
Bron: TradingView

De daggrafiek van Bitcoin (BTC) laat een koersstijging van 165% zien sinds de grote crash van 12 maart, ‘Black Thursday’. De daggrafiek laat ook zien dat er diverse sterke weerstanden boven de huidige koers zitten, daar het $10,000-10,500 niveau niet makkelijk doorbroken werd. Dit resulteerde in een sterke daling en wel van $2,000, waarbij de dagkaarsen boven het steunniveau van $8,500 konden sluiten.

Wat was deze laatste rally? Een laatste FOMO (fear of missing out) push voor de halving? Daar lijkt het wel op. Aannemende dat men wel eens op social media kijkt, was te zien dat iedereen zeer gehyped raakte vóór de halving en targets van $15,000 of hoger werden genoemd. Zo’n FOMO en hype is meestal een signaal dat er een reversal aan komt. En deze kwam er. Buy the rumor, sell the news. Een algemeen concept en vaker voorkomend bij een evenement als de halving.

Bitcoin halving 2016

Bitcoin koers halving 2016
Bron: TradingView

De vorige halving geeft hier een mooi voorbeeld van. Sterke rally voorafgaand de halving, maar ook een sterke daling enkele weken voordat de halving plaatsvond. Deze keer was het een daling van dik 30%.

Wat gebeurde er op het moment van de halving? Exact. Helemaal niets. De koers bleef een tijdlang hangen in een range, waarna de koers nog een grote daling inzette en de bull-markt begon.

Eenzelfde soort grafieken zijn ook te vinden voor de halvings van Litecoin of andere ‘grote’ evenementen.

Totale marktkapitalisatie crypto

Totale crypto marktkapitalisatie
Bron: TradingView

De totale marktkapitalisatie van crypto begeeft zich op dezelfde voet als Bitcoin. Scherpe daling vanaf het $270 miljard niveau, waardoor een test van het $200 miljard niveau soelaas bood voor steun.

De dagkaarsen sloten boven het steungebied van $230 miljard, wat inhoudt dat kopers geïnteresseerd waren om in te stappen. Veelal laten dergelijke diepe ‘wicks’ zien dat er koopkracht is.

Wat is er nu nodig voor verdere doorgang naar boven? Juist, het weerstandsniveau van $245 miljard moet doorbroken worden, wil de totale marktkapitalisatie doorgang naar boven kunnen vinden.

Scenario voor Bitcoin

Scenario Bitcoin koers
Bron: TradingView

Het meest aannemelijke scenario voor Bitcoin is een daling van de volatiliteit, aangezien de halving voorbij is. Hierdoor zullen alternatieve munten meer interesse opwekken, daar zij een duidelijke sell-off hebben gezien op de laatste rally van Bitcoin.

Daarnaast heeft Bitcoin een openstaand gap op de CME Futures, welke vrijwel altijd gesloten worden.

Dit gecombineerd resulteert in een scenario, waarbij de Bitcoin koers een poos in een range beweegt. De steunniveaus zijn duidelijk te vinden tussen $8,250-8,400 & $8,600, waar de weerstanden zich bevinden tussen $9,250-9,500 en mogelijk een piek naar $9,900.

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

Vond je deze analyse nou ook zo top en wil je op de hoogte blijven van alle analyses die CryptoMichaël maakt? Volg hem dan op Twitter door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder!

Wil je traden in cryptocurrencies zoals Bitcoin, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens 10% Commission Kickback Rate van ons. ?

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN