Bitcoin

Bitcoin transactiekosten stijgen richting halvering naar $3.19

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De Bitcoin (BTC) transactiekosten zijn in de afgelopen dagen aanzienlijk gestegen, naarmate de halving dichterbij is gekomen. Zo waren de transactiekosten op 28 april nog $0,66 en steeg deze op 8 mei naar $3.19, volgens data van Bitinfocharts.

Bron: Bitinfocharts

Dit is een stijging van meer dan 500% in slechts 10 dagen tijd. De laatste keer dat de Bitcoin transactiekosten zo hoog waren was in juni 2019, toen de gemiddelde transactiekosten ongeveer $6.55 waren.

Bron: Bitinfocharts

Bitcoin transactiekosten van $55

Bitcoin heeft in het verleden tijdens marktvolatiliteit nog meer hoge transactiekosten gezien. Bijvoorbeeld gedurende de bull run in december 2017, toen Bitcoin naar $20.000 steeg, waren de gemiddelde transactiekosten rond de $55.

Bron: Bitinfocharts

Roger Ver vertelt over hoge transactiekosten

Roger Ver, vroege promoter van Bitcoin (BTC) maar inmiddels voorstander van Bitcoin Cash (BCH), claimde ook dat hij in het verleden meerdere keren $1.000 dollar aan BTC-transactiekosten heeft betaald.

In een video die op Twitter werd geplaatst zei Roger Ver het volgende:

“Ik heb meerdere keren $1000 aan vergoedingen voor een enkele transactie op het Bitcoin-netwerk betaald”.

Of het waar is wat hij zegt, weten we niet. Wij hebben in ieder geval geen echte harde bewijzen gezien. Daarnaast als voorstander van Bitcoin Cash is het niet heel raar dat hij zich negatief uitlaat over de koningsmunt.

Vanwaar de hoge transactiekosten?

Hoge transactiekosten komen naar verluidt doordat gebruikers bereid zijn om meer te betalen, zodat de transactie er sneller doorheen komt. Vanwege de vele transacties die iedere dag plaatsvinden, willen ze dus de wachttijd van de transactie verkorten.

Wil je traden in cryptocurrencies zoals Bitcoin, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens 10% Commission Kickback Rate van ons. 🚀

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN