ING CBDC

ING Economics plaatst video over digitale valuta’s vanuit centrale banken

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Gisteren plaatste het ING Economics een interessante video die dieper inging op de ontwikkelingen omtrent digitale valuta’s vanuit centrale banken (CBDC). ING Economics plaatste de volgende tweet:

“Een digitale dollar, digitale euro … waarom digitale valuta vanuit centrale banken nu dichterbij dan ooit kunnen zijn.”

Daarbij plaatste ING een video met een uitleg waarom dit het geval zou zijn. In de video legde Digital Finance Economist bij ING, Carlo Cocuzzo, uit waarom de wereld dichterbij een CBDC is dan óóit te voren. In de video kwam hij met 3 redenen, buiten het effect van COVID-19;

  1. Contactloze betalingen: De wereldwijde stijging van contactloze betalingen kan ervoor zorgen dat het besmettingsrisico verminderd worden. Dit kan, volgens Cocuzzo, “er zelfs de mensen van overtuigen die geloven dat cash koning is”.
  2. Gemakkelijkere politieke mandaat: Cocuzzi gaf hierbij aan dat “we momenteel een grotere rol zien van regeringen in de economie. Dit kan er voor zorgen dat het gemakkelijker is voor centrale banken om een central bank digital currency te introduceren”.
  3. Geopolitiek: Sommige economieën zullen beter uit deze crisis komen dan anderen. Het kan voor hen een kans zijn om hun invloed te vergroten, vooral als het gaat om de markt van digitale betalingen.

Tevens ging hij aan het einde van de video nog in op het Libra project van Facebook. Hij gaf aan dat, ondanks het feit dat Libra aangegeven heeft dat het voor centrale banken makkelijk zal zijn om een CBDC te integreren met Libra netwerk, dit waarschijnlijk niet snel gaat gebeuren. Dit omdat centrale banken nog steeds achterdochtig zijn over het Libra project, omdat de multi-valuta van Libra nog niet officieel geannuleerd is en dit iets is waar centrale banken niet achter staan.

Tot slot gaf hij aan dat de centrale banken nu nog bezig zijn met het bestrijden van crisissituaties en dat de ontwikkelingen omtrent een CBDC sneller kunnen gaan dan dat wij denken.

We hebben op onze website al meerdere artikelen gewijd aan landen die bezig zijn met een eigen digitale valuta vanuit de centrale bank. Zo hebben wij onlangs een artikel geschreven dat de Nederlandsche Bank  van plan is om een digitale euro te ontwikkelen. De digitale euro zal, naar verluidt, grensoverschrijdende betalingen sneller en goedkoper maken voor alle deelnemende landen.

Tevens hebben wij meerdere artikelen geschreven over het feit dat China al bezig is met het testen van hun eigen CBDC. Zo zijn grote fastfoodketens, zoals Subway, McDonald’s en Starbucks, betrokken bij het testen van de CBDC.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN