CryptoNL Trading Advice: gaat de Bitcoin koers door de $10.000 breken?

Allereerst willen wij van CryptoBenelux even Mr. Coingrats van CryptoNL Trading Advice bedanken voor zijn snelle handelen. Hij heeft deze analyse speciaal voor jullie gemaakt en daarom willen wij jullie vragen om zijn Telegram-kanaal of Twitter-account te volgen! Nou terug naar de analyse. Mocht je je portfolio nog niet geopend hebben, doe dat dan nu. We geven je even de tijd om de groene cijfers te bekijken.

De Bitcoin (BTC) koers staat op het moment van schrijven op ~$9.830. Dit is een flinke stijging en de $10.000 is in zicht. Gaan we deze echter doorbreken? Daar gaan we hieronder verder op in.

Weekgrafiek Bitcoin koers

Bron: TradingView

Het is misschien wat te vroeg om te juigen maar de weekgrafiek ziet er zo behoorlijk juicy uit. Wanneer we zondag boven de gele trendlijn weten te sluiten dan is mijn bias full bull. Dit zou wel de ideale weeksluiting zijn voor de bulls maar op dit moment is voor mij de daily supply zone ($9100 – 9300) het leveltje wat de gehouden moet gaan worden.

De halving is ook in aantocht en dat kan de nodige fomo met zich meebrengen, niks is op dit moment onmogelijk. We gaan eens wat verder inzoomen, zodat we meer details in beeld krijgen.

Daggrafiek Bitcoin koers

Bron: TradingView

Op de daggrafiek zien we dat er een mooie langzame stijging is geweest in de afgelopen week, na de uitbraak uit het kanaal, wat resulteerde in een bull pennant. Deze is vandaag uitgebroken. Wanneer vandaag sluit boven de gele trendlijn dan is de kans een stukje groter dat de weekcandle dit ook gaat doen.

De EMA-55 staat op het punt de EMA-100 bullish te kruisen. Dit houdt in dat we op de langere termijn ook bullish mogen zijn. Kijkende naar de kortere termijn kunnen we al een tijdje zeggen dat we bullish zijn en de trend lijkt ook nog niet af te nemen.

De RSI beweegt zich in overbought gebiedt maar kan daar prima dagen tot weken blijven bewegen. We zien nog steeds een stijging in de RSI en heeft recentelijk een bounce van de 70 lijn gehad. Ook de EMA op de RSI stijgt gestaag door en biedt een soort van support. Zolang de RSI er boven blijft bewegen is dit in het voordeel van de bulls.

Stoch beweegt al geruime tijd in overbought gebiedt en is de afgelopen dagen zelfs gezakt naar de onderkant van die range. Gisteren heeft de stoch weer een bull cross laten zien wat strookt met de rest van onze bevindingen.

4-uur-grafiek Bitcoin koers

Bron: TradingView

We mogen dan de trendlijnen gebroken hebben maar nu is het zaak om op de lagere timeframes candle closes erboven te krijgen. Een korte retrace naar de geel en roze trendlijn sluit ik ook niet uit en is zelfs wel wenselijk. Na een stijging als deze volgt vaak een retracement om op adem te komen en verder te gaan. Tevens staan op de 4-uur-grafiek alle EMA’s in de richting van de bulls net als de oscilators. Het ziet er dus goed uit.

Conclusie

We zullen vanavond en morgen af moeten wachten of we door kunnen zetten maar ik heb zo’n vermoeden dat dat wel eens kan gaan lukken. Maar in de wereld van crypto is niks zeker, het wordt niet voor niets vergeleken met het wilde westen.

De prijszones die ik momenteel aanhoudt zijn als volgt.

  • Weerstand: $10.023
  • Support: $9.100 – 9.300

Blijf ook op de hoogte van de koersen van andere altcoins. In onze TA chat kanaal worden regelmatige technische analyses gedeeld of op aanvraag gemaakt. Wil je meer kansen in de markt spotten neem dan eens een kijkje op MyCryptoradar de cryptoscanner voor iedere trader.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!