Bitcoin koers gaat nog de $10k bereiken vóór de halvering, aldus analist

De Bitcoin (BTC) koers staat momenteel boven de $9.000. Op het moment van schrijven staat de koers op ongeveer $9.050. Er doen natuurlijk veel geruchten de ronde over wat de koers gaat doen, zowel vóór als ná de halvering. Volgens mede-oprichter van Morgan Creek Digital, Jason A. Williams, zal de Bitcoin koers echter $10k bedragen vóór de halvering.

$10k vóór de halvering

Hij tweette het volgende:

Het activum heeft de afgelopen zeven dagen meer dan $1.200 aan waarde gewonnen, ondanks een lichte daling in de afgelopen 24 uur. De rally viel samen met de scherpe stijging van de transactiekosten, die een nieuw hoogtepunt van tien maanden noteerden rond de $2,5. Hetzelfde wordt waargenomen in de hash snelheid en de moeilijkheidsgraad, die doen denken aan wat er een paar dagen voor de vorige halveringen gebeurde.

De prijs van zijn derivaat met de Amerikaanse dollar heeft een dalende wig gevormd op de 1-uur-grafiek, waardoor de koers mogelijk de $10.000 zou kunnen bereiken, volgens Jason A. Williams.

Toch verder omlaag?

In een eerder artikel gaven wij aan dat meerdere bronnen voorspelden dat de Bitcoin koers nog verder omlaag zal gaan. Zo zei een bekende analist op Twitter dat hij verwacht dat de Bitcoin koers nog richting de $8.000 gaat dalen, om vervolgens weer een stijging in te zetten richting de $9.000. Dit alles voorspelde hij op basis van de Elliot Wave-analyse.

Hij tweette het volgende:

“BTC maakte 5 golven naar beneden op de kleinere tijdframes, abc back-up en verwierp snel de 0.618 bijna tot op de $ precies en nu denk ik dat we nog een leg naar beneden krijgen in lage 8k. Ik denk dat dit een kans zal zijn om de ​​dip te kopen in een sterke opwaartse trend.”

Hij voegde eraan toe dat hoewel een verdere dip moet worden verwacht, de cryptocurrency in een “sterke opwaartse trend” blijft, die suggereert dat een rally naar $10.000 in de maak is, voordat de halvering plaatsvindt.

Er zijn dus verschillende meningen/visies over wat de Bitcoin koers precies gaat doen. Een ding is echter zeker, en dat is dat het aftellen tot de halvering is begonnen. Wil jij weten wanneer de Bitcoin halving zal plaatsvinden? Klik dan hier!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!