NEO koers analyse

Benelux Crypto Trading Room: ICON (ICX) koers analyse

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Door: @MSdaan (Co-owner & Technical Analyst van Benelux Crypto Trading Room).

Vandaag hebben we weer ICX op het oog. Omdat wij gespecialiseerd zijn in short en mid-term analyses zullen wij voornamelijk met de 4hr en de daily werken. We zullen de analyse afsluiten met onze verwachting voor de short/mid-term. Dit zijn natuurlijk géén buy of sell signals.

4-uur-grafiek ICX/BTC

Bron: TradingView

In onze vorige analyse van ICX/BTC gaven we aan dat we bullish waren voor de short-term en dat scenario heeft uitgespeeld. Na een pumpje van zo een 20% zijn we echter weer terug op de support rond het 3200 satoshi gebied. Dit is al sinds een tijdje een belangrijk S/R level.

Wat betreft de indicatoren: de RSI was even in de oversold zone gevallen en na het vormen van een mini double bottom zijn we weer meteen de midden-zone betreden maar hebben op de 4hr nog géén trend kunnen vormen. De Mac-D heeft recent een bullish cross gemaakt en begint groen te kleuren in de histogram. Wat verder opvalt is dat we de EMA-200 naderen, deze heeft in het verleden meerdere malen als support en resistance gediend en zal dus straks als resistance dienen.

Daggrafiek ICX/BTC

Bron: TradingView

Als we op de daily kijken en de fibonacci retracement over een wat ruimere periode nemen zien we dat we net onder de golden-ratio ( fib 0.618) zijn gevallen. Verder valt op dat ook op de daily de EMA-200 een belangrijke rol heeft en we er de vorige keren met de aanraking ervan een bounce hebben gemaakt. Vlak daaronder hebben we de onderste BB als support. De RSI lijkt overigens een trend te hebben gevormd en is nu (mogelijk) bezig met een bounce vanaf die trendline. De Mac-D bevindt zich in de bearish zone maar beweegt niet overtuigend.

Verwachting short/ mid- term:

Gezien de sterke support waar we ons op bevinden met daaronder de EMA-200 ( daily) en de onderste BollingerBand en gezien het grote plaatje van de indicatoren op de 4hr/daily verwachten we wat sideways actie, gevolgd door een move omhoog. De eerstvolgende resistances die dan doorbroken moeten worden is de fib 0.618 ( daily) en de EMA-200 (4hr).

Voor de short-term zijn we bullish, mits er géén daily close onder de 3000 komt. Dat zou namelijk een vrij sterke bearish move zijn en een eerste teken van een breakdown.

Wil je meer van dit soort analyses en voorspelling? Check dan ons Telegram kanaal op: https://t.me/beneluxcrypto of klik op de logo hieronder!

Wil je traden in cryptocurrencies zoals ICX, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens 10% Commission Kickback Rate van ons. 🚀

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN