Bitcoin Banca Sella

Klein dorpje in Italië drukt eigen valuta in reactie op COVID-19-pandemie

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Een klein dropje in Italië (550 inwoners), genaamd Castellino del Beferno, is begonnen met het drukken van hun eigen valuta, als methode om de lokale economie te steunen tijdens de COVID-19-pandemie.

Nieuwe valuta, genaamd Ducati

Het stadsbestuur ontving van de overheid €5.500, – om voedselbonnen uit te geven, en met eigen spaargeld konden ze de oplossing financieren. De valuta, genaamd Ducati, zal worden verdeeld onder de inwoners op basis van hun economische behoeftes. De valuta kan worden besteed aan essentiële goederen en 1 Ducati staat gelijk aan 1 euro.

De burgemeester van de stad, Enrico Fratangelo, heeft 12 jaar lang onderzoek gedaan naar het slaan van valuta, voordat hij zijn kennis in kon zetten in de praktijk. Hij zei het volgende:

“We hebben besloten geld te slaan om ervoor te zorgen dat de lokale economie de impact van de situatie kan doorstaan. Hoe klein deze economie ook is, er zijn nog drie of vier bedrijven open, zonder rekening te houden met bars of pubs.”

Het hele proces wordt lokaal beheerd met watermerkpapier, met speciale zorg om ervoor te zorgen dat het geld het virus niet overdraagt. Elke twee weken mogen winkels de valuta inleveren bij de gemeente en krijgen er euro’s voor terug.

Digitale valuta zou een echte oplossing zijn?

Hoewel dit natuurlijk een goed initiatief is, is het geen perfecte oplossing. Een digitale valuta zou natuurlijk een veel veiligere oplossing zijn. Dit omdat het verspreiding van het virus voorkomt en vervalsing ook niet aan de orde zal zijn. Deze ‘primitieve’ oplossing is echter wel een goede oplossing voor een klein dorpje, zoals Castellino del Beferno, echter in een stad zoals Milaan of Rome, met respectievelijk 1,3 miljoen en 2,8 miljoen inwoners, is dit geen optie.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN