KFC blockchain

KFC gaat blockchain implementeren voor zijn digitale advertenties

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

KFC kondigde gisteren aan dat het een innovatief blockchain-platform implementeert voor zijn digitale advertenties en media-aankopen. Dit volgens een artikel vanuit AMEinfo.

De digitale advertentie-markt is een competitieve markt met veel conflicterende belangen. Bedrijven willen zoveel mogelijk clicks genereren voor hun klanten en vervalsen deze cijfers soms door middel van bots en clickfarms. De klanten, vaak consumentenmerken, betalen hierdoor voor clicks die niet echt of authentiek zijn. Door deze oplossing die KFC gaat implementeren, is dit nu afgelopen.

KFC is van mening dat het introduceren van een blockchain-laag zal helpen om het advertentie-aankoopproces verder transparant te maken en de zichtbaarheid en penetratie van het merk te vergroten. Het feit dat blockchain een realtime database is, zal het snellere feedbackloops mogelijk maken bij de distributie van meer tijdige en relevante berichten.

Het bedrijf verwacht ook de algemene advertentie-uitgaven op bepaalde gebieden te verminderen, omdat het sneller tot de conclusie komt dat sommige kanalen geen optimale ROI produceren. Dit maximaliseert advertentieplaatsingen en optimaliseert advertentie-inkomsten.

Ozge Zoralioglu, Chief Marketing Officer van KFC en Yum!, zei het volgende:

“Historisch gezien hebben marketeers gegevens uit verschillende bronnen verzameld en een campagne gevoerd die is gebaseerd op deze niet-kloppende inzichten. Tegenwoordig moeten marketeers naar de oorspronkelijke bron van de gegevens gaan: de consument. Blockchain technologieën zorgen ervoor dat ze direct vanuit de doelgroep hun informatie krijgen.

Door te innoveren met een geavanceerde blockchain-oplossing, kan KFC nu profiteren van verbeterde zichtbaarheid van realtime gegevens en de meest recente inzichten. Dit allemaal met het volste vertrouwen dat de informatie is geverifieerd, onvervalsbaar is en hierdoor is het tevens geloofwaardig. Door gebruik te maken van de onveranderlijkheid van blockchain technologie, kunnen we samen het vertrouwen, de transparantie en de efficiëntie in onze supply chain verbeteren.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN