Bank of Japan CBDC

BitMEX gaat mensen uit Japan restricties opleggen, vanwege nieuwe wetgeving

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Het welbekende crypto-derivaten-platform BitMEX heeft gisteren aangekondigd dat het, met ingang van 30 april, nieuwe handelaren uit Japan gaat weigeren, terwijl bestaande gebruikers vanaf 1 mei geen nieuwe orders kunnen plaatsen.

Nieuwe reguleringen in Japan

Dit is een reactie op een nieuw kabinetsbesluit en de wijzigingen in de Japan Financial Instruments and Exchange Act en de Japan Payment Services Act die vanaf 1 mei 2020 van kracht zullen worden.

In 2019 heeft het Japanse kabinet de Payment Services Act (PSA) en Financial Instruments and Exchange Act (FIEA) aangenomen, waarbij nieuwe veranderingen zijn ingevoerd om cryptocurrency en de handel in en bewaring van digitale activa te reguleren. Deze wetten zullen digitale activa in feite een juridische status geven.

Bij handhaving zullen digitale activa worden geïdentificeerd als crypto-activa in plaats van virtuele valuta, met een strengere controle op crypto-bewaarders.

Onder FIEA zullen ook STO’s en ICO’s worden gedefinieerd, die nieuwe crowdfundingmethoden zijn voor op blockchain gebaseerde projecten.

Cryptocurrency-beurzen staan ​​ook onder nauw toezicht van de belangrijkste toezichthouder van het land, de FSA. De crypto-beurzen van Japan zijn vereist om een derde partij te gebruiken om het geld van klanten veilig te houden. Bovendien worden alle vormen van cryptoderivaten nu gereguleerd door de FIEA.

Een grote klap

Dit is een grote klap, niet alleen voor handelaren, maar ook voor het cryptocurrency-ecosysteem in het algemeen, aangezien het één van de grootste markten ter wereld is en daarom één ​​van de meest liquide.

Een deel van de aankondiging luidde als volgt:

“Met ingang van 23:00:00 JST 30 april 2020 (voor gebruikers die zich voor de eerste keer registreren) en 00:00:00 JST 1 mei 2020 (voor bestaande geregistreerde gebruikers), beperken we de toegang tot gebruikers die inwonende van Japan zijn.”

De aankondiging ging verder met:

“Dit betekent dat een gebruiker die een Japanse inwoner is, die zich voor het eerst op het BitMEX-platform registreert, niet kan handelen en bestaande geregistreerde klanten die inwoners van Japan zijn, geen bestellingen kunnen plaatsen die een nieuwe positie zouden openen of een bestaande open positie zouden vergroten.”

Crypto-wet ook aangenomen in Nederland

Zoals wij eerder deze maand al plaatsten is de kogel door de kerk en is de crypto-wet in Nederland ook aangenomen.

De wet houdt onder andere in dat Bitcoin-bedrijven in Nederland zo’n €1,7 miljoen moeten gaan betalen om te voldoen aan de regelgevingen. Dit betekent dat Bitcoin-bedrijven gemiddeld zo’n €34.000 per jaar moeten betalen om aan de regels te blijven voldoen.

De stemming werd bijna unaniem afgesloten. De PVV was de enige die tegen stemde en de eenmansfractie Otten diende een motie in. Deze werd echter verworpen.

De beschrijving van de motie luidde als volgt:

“In deze motie wordt de regering verzocht om, alvorens de wet in werking te laten treden, met de toezichthouder DNB en de sector in overleg te treden om vooraf te waarborgen dat de directe toezicht- en nalevingskosten proportioneel zijn en te waarborgen dat de feitelijke handhaving onder wet beperkt blijft tot hetgeen op grond van de Europese richtlijn, indachtig het advies van de Raad van State, strikt noodzakelijk is.”

  • Stemmen voor de wetgeving: SP, PvdA, GroenLinks, PvdD, DENK, Van Kooten-Arissen, 50PLUS, D66, VVD, SGP, CDA, ChristenUnie, FVD en Van Haga.
  • Stemmen tegen: PVV.

Wil je weten wat dit nog meer betekent voor Bitcoin- / crypto-bedrijven in Nederland? Klik dan hier!

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN