Smart Sight Innovation

Tech-startup uit India ontwikkelt applicatie voor voertuiginspecties

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De tech-startup Smart Sight Innovation (SSI) uit India heeft een applicatie ontwikkeld om het onderhoud en de inspecties van voertuigen te verbeteren. Dit volgens een aankondiging die vandaag gedeeld werd.

De applicatie is gebouwd voor een niet genoemde Amerikaanse klant die gespecialiseerd is in de ontwikkeling van AI, IoT en blockchain-platforms. Tevens werd duidelijk dat SSI gebruik heeft gemaakt van de blockchain van Hyperledger om de toepassing te ontwikkelen.

Momenteel is de applicatie alleen beschikbaar op Android-apparaten.

Minder papierwerk

Het bedrijf gaf aan dat de applicatie een overzicht maakt van verschillende ‘problemen’ waarmee een voertuig wordt geconfronteerd, zoals reperatiewerkzaamheden en inspectiecriteria. Tevens stuurt het waarschuwingen naar bestuurders en maakt het foto’s van onderdelen om gedetaileerde rapporten te verstrekken aan voertuigeigenaren.

Dit alles zorgt er voor dat papierwerk verminderd wordt en transparantie vergroot wordt.

Zoals gezegd is de applicatie gebouwd op de HyperLedger-blockchain. De gegevens worden tevens opgeslagen in formats die voldoen aan de relevante nationale en federale voorschriften. Het bedrijf zei het volgende:

“Omdat inspectierapporten digitaal beschikbaar zijn, kunnen bestuurders van voertuigen deze op verzoek van de wetshandhavingsinstanties inzichtelijk maken. Ingenieurs van SSI werkten aan de Android-app en aan de frontend van de platformwebsite. De backend maakt gebruik van de blockchain technologie van Hyperledger, terwijl de native Android-app is ontwikkeld met Android Studio en Java.”

Autobranche en blockchain

Zoals wij eerder op onze website aangaven, zijn verschillende autofabrikanten bezig met blockchain technologie.

In september 2018 kondigde BMW Group Financial Services een samenwerking aan met blockchain start-up Bloom, om efficiënt haar customer journey en user experience te stroomlijnen.

Diezelfde maand kondigde Porsche AG aan dat het zijn investeringen in start-ups, die zich concentreren op blockchain en AI, met ongeveer $176 miljoen dollar verhoogd had.

In oktober 2019 kondigde BMW, Honda, General Motors, Renault en Ford aan dat zij in november zouden gaan beginnen met het testen van een blockchain-auto-identificatie en betalingssysteem in de Verenigde Staten.

In januari van dit jaar kondigde Mercedes Benz en blockchain startup Circulor samen een blockchain pilot aan, die gericht is op het opsporen van koolstofemissies in de kobalt-supply chain. 

En dit zijn maar een aantal voorbeelden. Het laat echter wel zien dat er voldoende interesse is vanuit de industrie in blockchain technologie.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN