Сoronavirus Сlearance Сertificate

Universiteit test blockchain-aangedreven certificaat om verspreiding van COVID-19 te voorkomen

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De in het Verenigd Koninkrijk gevestigde universiteit, Birmingham City University (BCU), is samen met het non-profit Center Citizenship, Enterprise and Governance (CCEG), begonnen met het testen van een, door blockchain-aangedreven certificaat. Het doel is om leveranciers en consumenten te beschermen tegen een coronavirusinfectie. Dit volgens een artikel dat gisteren op Coinnounce verscheen.

Coronavirus Clearance Certificate

Het certificaat, genaamd Сoronavirus Сlearance Сertificate (CCC), is gebouwd op het Seratio blockchain-platform en gebaseerd op een QR-codesysteem dat zowel financiële als niet-financiële elementen van de supply chain bijhoudt.

De bewegingen van een product worden geregistreerd op een blockchain, waardoor kopers potentiële blootstellingen aan COVID-19 in de hele supply chain kunnen volgen, inclusief producten, organisaties, processen, projecten en zelfs betrokken mensen.

De regio Midlands in het Verenigd koninkrijk is geselecteerd om de proef uit te voeren, aangezien het één van de gebieden is die het zwaarst getroffen is door de COVID 19-uitbraak.

De oplossing is al tien jaar in ontwikkeling

Olinga Ta’eed, directeur van CCEG, merkte verder op dat de onmiddellijke reactie was om alle aandacht op de pandemie te storten en dus op het Coronavirus Clearance Certificate te ontwikkelen. De blockchain-oplossing is het afgelopen decennium in ontwikkeling geweest door CCEG, een denktank over de beweging van waarde met ongeveer 165.000 leden.

De impact van COVID-19 op de wereldeconomie is tot dusver behoorlijk verwoestend geweest, met een grote recessie op de loer. Wereldwijd zijn er meer dan 2,7 miljoen mensen besmet met COVID 19 en meer dan 180.000 mensen zijn gestorven door het virus. Deze oplossing kan dus erg welkom zijn om de wereld weer een stukje veiliger te maken.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN