Salesforce Lition blockchain

Sony ontwikkelt eigen blockchain-database, genaamd BCDB

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Sony, de multinationale Japanse fabrikant van consumentenelektronica, heeft een nieuwe blockchain-database aangekondigd, genaamd de Blockchain Common Database (of BCDB). Het nieuwe systeem zal, naar verluidt, DLT gebruiken om Mobility as a Service (of MaaS) te verbeteren.

De nieuwe blockchain-database van Sony is onafhankelijk opgericht door het bedrijf en zal worden geïntegreerd met verschillende transportmiddelen. Dit is bedoeld om een ​​geheel nieuw niveau voor digitale transportdiensten te garanderen.

MaaS omvat met name verschillende transportmiddelen, waaronder bussen, fietsverhuur, treinen en meer. Het biedt relevante details zoals reistijd, transportmanieren, de totale vergoeding van een gekozen mobiliteitsdienst, etc., met behulp van zowel cloudtechnologie als IT.

In een poging om MaaS te verbeteren, is de Sony blockchain-database ontworpen om een ​​comfortabele woon- werkervaring mogelijk te maken door de mogelijkheid om informatie onmiddellijk te verwerken. BCDB zal naar verluidt mensen toestaan ​​hun woon- werkverkeer te delen.

BCDB heeft ook een Nederlands tintje, omdat het is getest tijdens het Blockchain Challenge Program dat vorig jaar werd georganiseerd door het Nederlandse Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De proef eindigde in maart en de nieuwe blockchain-database van Sony was het project dat voldeed aan de specificaties van het ministerie.

De gastheer en vele andere Europese organisaties testen de integratie van projecten om MaaS te verbeteren. Aangenomen wordt dat BCDB de effectiviteit van transportsystemen voor slimme steden zal vergemakkelijken. Ondertussen merkte Sony ook op dat BCDB buiten MaaS kon worden toegepast.

Het bedrijf vermeldde tevens in het rapport dat de blockchain-database zowel kan worden gebruikt voor het opnemen en delen van verschillende soorten sensordata.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN