Reserve Bank of India crypto-verbod

Voormalig senator van Washington verdacht van crypto-scam

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Een federale rechter in Texas heeft op 21 april arrestatiebevelen uitgegeven voor de arrestatie van een voormalig senator uit de staat Washington, vanwege verdenkingen dat hij betrokken zou zijn bij een vermeende crypto-scam.

Niet op komen dagen

Op 21 april gaf de rechter uit Texas, Robert Pitman, arrestatiebevelen uit voor de voormalige Republikeinse senator uit Washington, David Schmidt en partner Robert Dunlap, nadat zij niet op zijn komen dagen. De voormalige senator is niet verschenen tijdens de hoorzitting, ondanks het feit dat de procedure werd bijeengeroepen via een videoconferentie vanwege het coronavirus.

De derde beklaagde die in de uitspraak van de rechter werd genoemd, Nicole Bowdler, was niet het doelwit van een gerechtelijk bevel, maar kreeg een laatste mogelijkheid om vóór 24 april aan te voldoen.

Voormalige senator van Washington

De arrestatiebevelen uitgegeven door de federale rechtbank van Texas maken deel uit van een lopende zaak van de SEC met betrekking tot de Meta 1-munt. Een vermeende crypto-zwendel die gesteund zou zijn door de voormalige vertegenwoordiger van Washington, Senator Schmidt.

Schmidt zou investeerders beloofd hebben dat de munten werden ondersteund door “$1 miljard aan beeldende kunst of $2 miljard aan goud”. De Amerikaanse SEC heeft de crypto-activa vorige maand bevroren en de exploitanten van het bedrijf beschuldigd van fraude. Volgens het voorstel van de SEC voor minachting hadden voormalig senator Schmidt en de andere twee beklaagden al meer dan $4,3 miljoen opgehaald bij investeerders van Meta-1-investeerders en waren ze niet van plan om te stoppen.

Voor Schmidt komt dit echter niet zomaar uit de lucht vallen. Schmidt werd, na het verliezen van een herverkiezing in 2006, geconfronteerd met een onderzoek wegens het verkeerd uitgeven van meer dan $40.000 aan campagnefondsen. Hij moest toen een boete van $10.000 betalen.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN