EOS exit-scam

Op EOS gebaseerde wallet voert exit-scam uit en pakt $52 miljoen

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Er verschijnen verschillende berichten over een mogelijk exit-scam omtrent een Chinese EOS-wallet. Een Chinese digitale portemonnee, op basis van de EOS-blockchain, zou gestopt zijn, terwijl ze nog miljoenen dollars aan fondsen van klanten op het platform hebben staan.

$52 miljoen verloren

ChainNews, een lokale blockchain-nieuwsplatform, meldde het nieuws gisteren. De makers van de op EOS gebaseerde portemonnee-app hebben ongeveer $52 miljoen aan fondsen van klanten buitgemaakt door middel van een exit-scam.

De gebruikers hadden hun bezorgdheid geuit, nadat ze niet langer in staat waren om bij hun geld te komen. Het rapport gaf verder aan dat het grootste deel van het geld van de gebruikers ook uit systemen van de applicatie waren gehaald.

Dit is tevens niet de eerste keer dat de op EOS gebaseerde portemonnee-app verdachte dingen laat zien. Volgens het rapport beweert het platform dat het een EOS blockchain-node had, wat waarschijnlijk niet klopt. Ook zijn de meeste van de diensten die het platform aanbood leken verdacht veel op een piramidespel.

De portemonnee voor cryptocurrency beloofde investeerders hoge winsten voor elke EOS die op het platform werd gestort.

Fraude en EOS

Uitgebracht in 2018, EOS is één van de nieuwere blockchain-projecten in de cryptocurrency-industrie. Een deel van de doelstelling is om een ​​systeem mogelijk te maken dat miljoenen transacties in één seconde kan verwerken. Het lijkt er echter op dat fraudeurs misbruik maken van het platform voor ongeoorloofde handelingen.

Sinds het blockchain-platform werd uitgebracht, hebben veel individuen en bedrijven naar verluidt frauduleuze handelingen verricht rond EOS. Volgens het rapport zijn projecten zoals EOSCUBE, waaronder EOS Vote, gemarkeerd als fraudeurs.

Ergens vorig jaar werd er een aanklacht ingediend, bij een lokale Chinese rechtbank in Tengzhou, tegen het EOS Ecosystem. Het platform werd beschuldigd van het uitvoeren van een ​​piramidespel dat bestond uit ongeveer 33 miljoen EOS, die momenteel $81 miljoen waard zijn.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN