Blockchain.com

Libra en Dapper Labs, maker van CryptoKitties, gaan samenwerken

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Het welbekende stablecoin project van Facebook, genaamd Libra, heeft een samenwerking aangekondigd met Dapper Labs. Ze hebben hun krachten gebundeld in een “open source-samenwerking” om een betere blockchain te ontwikkelen die ontwikkelaarsvriendelijk is.

Het doel is om het voor de ontwikkelaars gemakkelijker te maken om programma’s te bouwen en te testen. Om dit te realiseren heeft Dapper Labs (het bedrijf achter CryptoKitties) een geheel nieuw platform gelanceerd, genaamd “Flow Playground”. Hierdoor kunnen testers en ontwikkelaars hun programma’s efficiënt uitvoeren.

Libra en Dapper Labs gaan vanaf nu Candence, een programmeertaal, opnemen in hun eigen stijl, genaamd Move Virtual Machine. Dit zal de ontwikkelaars helpen om gemakkelijker blockchains te bouwen.

Tijdens een interview zei de CEO van Dapper Labs dat er via de Playground minstens 550 projecten waren gecreëerd door meer dan 1.000 ontwikkelaars.

Ondanks de samenwerking wees de CEO van Dapper Labs erop dat Libra in de eerste plaats een financiële of betalingsverwerkingsgroep is, terwijl Flow Playground momenteel werkt aan het creëren van unieke en essentiële digitale activa, zoals crypto-verzamelobjecten. Het kan goed zijn dat Libra en Flow nooit samen activa of smart contracts proberen op te bouwen. Libra verklaarde zelfs dat ze geen smart contracts zouden gebruiken bij de lancering of in de nabije toekomst.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN