Bitcoin koers

Bitcoin statistieken zien er slecht uit, terwijl goud door blijft stijgen

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $6.786 en de overige gegevens van Bitcoin (BTC) zijn niet veel veranderd sinds de prijscrash op 12 maart. Bitcoin bevindt zich sinds die noodlottige dag nog steeds in de extreme angstzone, wat aangeeft dat de valuta nog steeds ondergewaardeerd is.

Bron: Alternative.me

Net Network Growth

Terwijl angst de Bitcoin koers tegenhoudt, is er een andere bearish factor die meeweegt, het signaal van Net Network Growth. Dit momentum-signaal geeft in wezen aan wat de onderliggende netwerkstatus van de munt is, door het aantal nieuwe adressen te meten minus de adressen waarvan het saldo is geleegd. Volgens de laatste gegevens van IntoTheBlock is het Bitcoin-netwerk na een lange tijd “niet gegroeid”, maar heeft het meer dan 450 duizend adressen verloren.

Bron: IntoTheBlock

IntoTheBlock gaf verder het volgende aan:

“In de afgelopen week zag je gemiddeld 382,95 duizend nieuwe Bitcoin adressen per dag tegenover de 448,27 duizend adressen per dag die we nu verliezen.”

Meer adressen die worden geleegd, duidt op een bearish scenario voor de munt. Deze trend werd lange tijd niet gezien en kan worden toegeschreven aan de groeiende bezorgdheid over de impact van de COVID-19-pandemie. Veel mensen zijn bezorgd over de potentiële financiële impact van de pandemie en op hoe overheden het probleem aanpakken.

Goudprijs stijgt door, terwijl Bitcoin achterblijft

Terwijl de Bitcoin koers er niet goed uitziet, blijft de goudprijs zijn stijgende lijn voortzetten. Gisteren plaatsten wij al een update over de goudprijs, echter blijft XAU deze lijn voortzetten. Goud was al in een stijgende lijn voordat de COVID-19-pandemie echt begon en de wereldeconomie begon te beïnvloeden.

Bron: CryptoGlobe

Als we goud en Bitcoin vergelijken, kunnen we zien dat Bitcoin op dit moment (nog) niet als veilige haven is opgestaan. Nu regeringen historisch ongekende hoeveelheden geld drukken om de economie op peil te houden, neemt goud wel duidelijk deze rol op zich. Het is nu aan Bitcoin om hetzelfde te doen.

Wil je traden in cryptocurrencies zoals Bitcoin, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens een Commission Kickback Rate van ons van 10%. 🚀

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN