Bitcoin koers terug boven $7.000, maar wat nu?

De Bitcoin (BTC) koers heeft zich weer terug gevochten boven de grens van $7.000. De munt is in de afgelopen uren gestegen naar een koers van ongeveer $7.100, nadat hij op 10 april gedaald was tot $6.750. Dit betekent een stijging van meer dan 5%.

Hoewel deze beweging pas is ingezet, zijn er al analisten die hierop gereageerd hebben. We kunnen alvast verklappen dat zij overwegend bullish zijn.

$7.000 is een belangrijk niveau

Filb Filb, een bekende analist die in Q4 2019 en januari 2020 een aantal juiste voorspellingen deed, deelde onlangs dat hij denkt dat $7.000 een ‘beslissingspunt’ is voor de cryptocurrency. Hij gaf tevens aan dat, als Bitcoin op de hogere timeframes hierboven weet te sluiten, een grotere stijging erg waarschijnlijk is.

Met de wekelijkse afsluiting van Bitcoin binnen ongeveer zeven uur, kan het goed mogelijk zijn dat de Bitcoin koers een grote stijging gaat doormaken, mits hij boven de $7.000 sluit.

Eerder gaf Mohit Sorout van crypto hedge fund Bitazu Capital aan dat hij verwacht dat BTC zal ‘poppen’ vanwege de huidige samenstelling van de BitMEX-orderboeken.

Hij vertelde dat hij verwacht dat Bitcoin een short squeeze zal ondergaan, terwijl shortposities met leverage uit hun transacties worden verdreven. Dit zal op zijn beurt, volgens Mohit, een sterke rally omhoog veroorzaken.

In zijn grafieken werd duidelijk dat hij verwacht dat, zodra Bitcoin naar $7.050-7.100 gaat, er een domino effect zal ontstaan, waardoor de cryptocurrency snel door zou kunnen stijgen naar $7.400, en misschien wel hoger.

Niet iedereen positief

De Nederlandse cryptocurrency analist en schrijver voor CryptoBenelux, genaamd CryptoMichaël, heeft ook een nieuwe Bitcoin update geplaatst op Twitter. Hij was echter niet zo bullish als de bovenstaande analisten.

Hij tweette het volgende:

“Klein paascadeautje, toen de lange hoofdhuid TP hier raakte, +6%. Het zou niet verbazen als we het jaarlijkse niveau rond $7.200 testen en de CME-kloof dichten, voordat we naar beneden gaan.

Als we de hoogtepunten breken en we kunnen $7.600-8.000 zien. Toch verwacht ik neerwaartse druk.”

Daarnaast deelde PlanB, een bekende cryptocurrency-analist, ook zijn twijfels met de volgende grafiek:

Wat zit er achter deze beweging?

Zoals we vandaag eerder aangaven, zijn de zoekopdrachten naar “Bitcoin Halving” over de hele wereld gestegen, en gestegen naar het hoogste punt in 12 maanden. Dit geeft iniedergeval aan dat de interesse in Bitcoin aan het stijgen is. Dit is natuurlijk geen garantie voor een stijging echter is dit wel een sterke indicatie.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!