Franse toezichthouder is nog niet klaar voor een nauwkeurige classificatie van cryptocurrencies

Autorité des Marchés Financiers (AMF), de belangrijkste financiële toezichthouder van Frankrijk, heeft verklaard dat het nog niet klaar is om met een nauwkeurige classificatie voor cryptocurrencies te komen.

Volgens een recent artikel van Finance Magnates heeft de toezichthouder zijn standpunt duidelijk gemaakt in haar reactie op de raadpleging van de Europese Commissie.

Momenteel definieert de AMF cryptocurrencies als “een digitaal activum dat afhankelijk kan zijn van cryptografie en bestaat op een gedistribueerd grootboek”.

De toezichthouder verduidelijkte echter dat er een goed onderscheid moet worden gemaakt tussen crypto-activa die als financiële instrumenten worden aangemerkt en die onder elektronisch geld vallen.

De toezichthouder zei het volgende:

“Wij vinden het belangrijk om de regeling voor elektronisch geld te behouden, die relevant is en niet mag worden ondermijnd door een nieuwe verordening. Het zou echter nuttig zijn om te werken aan de articulatie tussen de verschillende regimes.”

De AMF uitte ook haar bezorgdheid over de toenemende populariteit van stablecoins en voegde eraan toe dat de autoriteiten ze zelfs zouden kunnen verbieden als dat nodig mocht zijn. De toezichthouder zei:

“Dit vereist de mogelijkheid om een ​​lijn te trekken tussen stablecoins, die onder de verplichte vereisten vallen, en andere betalingstokens, die slechts gedeeltelijk onder de verplichte vereisten vallen.”

Aan de andere kant benadrukte de toezichthouder ook de potentiële voordelen van ICO’s ten opzichte van traditionele beursintroducties, hoewel het de risico’s erkende die gewoonlijk met dit crowdfunding-model gepaard gaan.

Zoals CryptoBenelux eerder meldde, heeft Frankrijk onlangs een grote stap gezet in de richting van digitale euro. Hopelijk komt de AMF met een precieze classificatie tegen de tijd dat het zijn digitale valuta lanceert.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!