Nog maar 35 dagen tot de Bitcoin halvering

Volgens verschillende bronnen kunnen crypto- en Bitcoin-investeerders zich opmaken voor misschien wel de grootste maand ooit in de geschiedenis van de crypto-markt, nu de Bitcoin halvering om de hoek staat.

Tevens zullen deze week ook Bitcoin SV (BSV) en Bitcoin Cash (BCH) halveren. Dit geeft handelaren een indicatie voor wat ze in mei van Bitcoin (BTC) kunnen verwachten.

Bitcoin halvering: nog maar 35 dagen

Deze halveringen kunnen miners naar Bitcoin leiden, waardoor de Bitcoin koers mogelijk gaat stijgen. Analisten van Arcane Research zeiden het volgende:

“Er is een reëel risico dat de hash snelheid tijdelijk wordt gehalveerd, op zowel Bitcoin SV- als Bitcoin Cash-netwerken, tot Bitcoin in mei halveert, tenzij de prijs van de munten of de transactiekosten van de netwerken aanzienlijk stijgen ten opzichte van Bitcoin.”

Sommige analisten denken dat de aanstaande halvering ervoor zal zorgen dat de Bitcoin koers opnieuw de $20.000 behaald. Zo zei Jason Willems, mede-oprichter van Morgan Creek, in een eerder artikel dat Bitcoin (BTC) in september weer richting het hoogste punt van $20.000 zal stijgen.

Oud UFC vechter wijzigt naam naar “Bitcoin Halving May 13”

Een welbekende ex UFC vechter Ben Askren is druk bezig met het promoten van Bitcoin op Twitter. Hij heeft zich eerder al positief uitgesproken over de munt en heeft nu zelfs zijn naam veranderd naar “Bitcoin Halving May 13” op Twitter.

Dit is een positief signaal, omdat Ben Askren meer dan 311.000 volgers heeft op Twitter.

Waar gaat de Bitcoin koers nu heen?

De Bitcoin koers is de afgelopen tijd weer bijna verdubbeld, na de historische instorting van maart. Hierdoor heeft de munt weer een belangrijk niveau teruggewonnen. Gaat Bitcoin door met deze stijging? Dit is de grote vraag die de meeste van ons bezighoudt.

De laatste analyse van CryptoCoinTalk op onze website, ging hier dieper op in. In de analyse zei Thijs het volgende:

“Doordat we de resistance op $6.900 hebben gebroken is de kans groot dat we nu richting de $7.698 zullen bewegen. Vanaf daar is het belangrijk dat we de hoge tijdsframe resistance breken om een verdere stijging te kunnen zien. De kans dat we die meteen breken is niet zo heel groot, dus een pullback vanaf daar lijkt aannemelijk.”

Klik hier voor de volledige analyse!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!