BUX lanceert commissievrije cryptocurrency handel

Het welbekende Nederlandse handelsplatform BUX heeft vandaag een opmerkelijke aankondiging geplaatst op haar website. Vandaag kondigde het platform namelijk aan dat het een commissievrije cryptocurrency-handelsplatform, genaamd BUX Crypto, gelanceerd heeft.

Blockport is nu BUX Crypto

BUX nam eerder dit jaar het handelsplatform Blockport over en heeft dit omgetoverd tot BUX Crypto.

Nick Bortot, CEO en oprichter van BUX, zei het volgende over deze stap:

“Met BUX spelen we in op de behoeftes van de nieuwe generatie beleggers die nu de markt op komt. Een half jaar geleden introduceerden we commissievrij beleggen in aandelen en nu gaan we een stap verder door als eerste Nederlandse broker ook het aankopen van cryptocurrency commissievrij aan te bieden.”

BUX verklaarde dat het nieuwe aanbod erop gericht is om nieuwe handelaren naar cryptocurrency-markten te brengen door het crypto-handelsproces te vereenvoudigen.

Bortot ging verder met:

Wij willen graag de one stop shop zijn voor alles wat met beurs en beleggen te maken heeft en de toevoeging van commissie vrij handelen in crypto is daarbij een belangrijke volgende stap.”

In de aankondiging gaf het bedrijf aan dat BUX Crypto nu beschikbaar is in 25 Europese landen.

Het addertje onder het gras

Momenteel ondersteunt het platform de handel van zes grote cryptocurrencies, namelijk Bitcoin (BTC), Ether (ETH), XRP, Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC) en de native token BUX. Volgens de release is het bedrijf van plan om in de loop van de tijd meer cryptocurrencies toe te voegen.

Hoewel het platform zegt dat het gebruikers in staat stelt om cryptocurrencies te verhandelen zonder commissie, zit er een addertje onder het gras. Alleen de eerste 5.000 gebruikers die zich aanmelden bij BUX Crypto, kunnen daadwerkelijk commissievrij handelen. Degenen die daarna komen, moeten ten minste 2500 BUX-tokens hebben om in aanmerking te komen voor gratis handel.

De regelgevingen

Het platform verzekerde haar gebruikers dat ze zich bij DNB zouden registreren als cryptocurrency-serviceprovider, hoewel ze niet duidelijk maakten wanneer. Het zou een cruciale stap zijn voor BUX Crypto op het gebied van vertrouwen.

Op haar beurt is DNB op 10 januari van dit jaar begonnen met het reguleren van cryptocurrency gerelateerde bedrijven. De handhaving begon na een aankondiging van afgelopen herfst, waarin de bank opmerkte:

“Concreet moeten bedrijven die diensten aanbieden voor de uitwisseling tussen crypto’s en gewoon geld, en aanbieders van cryptoportefeuilles, zich registreren bij De Nederlandsche Bank.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!