63,7 miljoen Ripple (XRP) verzonden naar Jed McCaleb

Ripple (XRP) heeft recent ongeveer 64 miljoen XRP verzonden naar de wallet van mede-oprichter en voormalig CTO van Ripple, Jed McCaleb. De bekende bot op Twitter die grote transacties volgt in de crypto-markt, Whale Alert, merkte de transactie op.

Door deze grote transactie is de angst voor een mogelijke dump van XRP toegenomen bij investeerders.

Whale Alert merkte op dat de enorme overdracht deel uitmaakt van de schikking tussen Jed McCaleb en Ripple. Het aantal XRP was op dat moment $12.293.769 waard.

63.704.590 #XRP (12.293.769 USD) overgedragen naar Jed McCaleb-wallet.”

In de schikkingsovereenkomst staat ook vastgelegd hoeveel en hoe vaak McCaleb zijn XRP mag verkopen. Ondanks deze afspraken zijn veel investeerders er niet gerust op, omdat hij nog steeds miljarden XRP bezit die hij ieder moment kan verkopen.

McCaleb ontvangt regelmatig betalingen ter compensatie voor zijn diensten als mede-oprichter van Ripple. In 2012 hebben Jed McCaleb en Chris Larsen Ripple Labs opgericht. Een jaar later besloot McCaleb het bedrijf te verlaten om aan de cryptocurrency Stellar (XLM) te bouwen. Hij werd gecompenseerd met 9 miljard XRP-tokens voor zijn rol bij Ripple, en deze tokens werden verdeeld over verschillende adressen, volgens de Medium-post van Whale Alert.

Deze munten worden vaak op de open markt verkocht, tot grote ergernis van XRP-investeerders!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!