Bitcoin hash snelheid met meer dan 30% gestegen

De hashrate van Bitcoin (BTC) is in twee dagen tijd met meer dan 30% gestegen, en de Bitcoin koers volgde snel. Dit meldde Cointelegraph op 5 april.

Bitcoin hashrate

Op 4 april stond Bitcoin’s hash snelheid op 91.290.582 TH/s en maar liefst twee dagen later op 121.029.181 TH/s. Als we kijken naar de geschiedenis van Bitcoin, dan zien we dat de BTC hash snelheid en de koers een zeer nauwe relatie hebben vertoond, met een correlatie van 0,77.

Bron: Cointelegraph, Quandle

In dezelfde periode is de Bitcoin prijs slechts 0,92% gestegen. Als de correlatie tussen Bitcoin prijs en hash snelheid constant blijft, dan kunnen we wederom een aanzienlijke prijsstijging verwachten.

Hashrate daling van ongeveer 45%

Op 26 maart schreven we al over de hash snelheid van BTC. Deze was toen fors gedaald sinds zijn hoogste punt ooit, omdat miners hun oudere mining hardware schijnbaar uitgeschakeld zouden hebben, vanwege de prijsdaling van de cryptocurrency.

Volgens CryptoCompare-gegevens daalde de hash snelheid van BTC op dat moment van een recordhoogte van 137 miljoen TH/s tot ongeveer 75 miljoen TH/s. Dit betekende een flinke daling van ongeveer 45%. Echter lijkt de hash snelheid, na deze aanzienlijke daling, nu dus weer een stijgende lijn te pakken te hebben.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!