PwC rapport: de crypto-markt is niet immuun voor de wereldwijde crisis

Een nieuw rapport van PwC toonde aan de crypto-markt geen investeringen van institutionele beleggers kan aantrekken, zoals velen hadden gehoopt. Dit volgens een artikel dat vandaag op Bloomberg verscheen.

76% daling in fusies & overnames

PwC zei dat het aantal en de waarde van crypto-fondsenwerving en fusies & overnames vorig jaar een sterke daling vertoonde. De waarde van cryptogerelateerde fusies en overnames daalde in 2019 met 76% tot $451 miljoen, tegen meer dan $1,9 miljard in het voorgaande jaar. Het ingezamelde bedrag is met 40% gedaald tot $2,24 miljard.

De cryptocurrency-markt kon geen reguliere investeringen aantrekken, ook al steeg Bitcoin (BTC) in het tweede en derde kwartaal van 2019 tot meer dan $13.500.

De cryptocurrency-gemeenschap hoopte op snelle acceptatie van Bitcoin en de cryptomarkt in het algemeen, zodra institutionele beleggers binnenkwamen.

2020 wordt een moeilijk jaar

Gezien de huidige COVID-pandemie beweren de onderzoekers dat de markt voor cryptocurrency niet snel mainstream-investeringen zal aantrekken. De hoge volatiliteit, veroorzaakt door de paniek van het coronavirus en de economische ineenstorting, belooft niet veel goeds voor de opkomende ruimte.

Henri Arslanian, PwC’s hoofd van de wereldwijde crypto, werd door Bloomberg geciteerd:

“De crypto-industrie is niet immuun voor de wereldwijde tegenwind en het aantal en de waarde van crypto-fondsenwerving en fusies & overnames kan in 2020 worden beïnvloed.”

Azië en Midden-Oosten kunnen de markt meer gaan aansturen

De belangrijkste financieringsbron van op cryptocurrency gerichte bedrijven is afkomstig van traditionele en crypto-georiënteerde durfkapitaalfondsen (VC), family offices en incubators. De auteurs voorspellen dat meer investeerders uit Azië en het Midden-Oosten dit jaar de markt zouden kunnen aansturen.

Het rapport zegt het volgende:

“We verwachten dat meer APAC- en EMEA-familiekantoren de turbulentie op de markt zullen zien als een goed moment om te investeren in veelbelovende cryptobedrijven.”

Wat denken jullie? Gaat de crypto-markt het moeilijk hebben of gaat het zich juist onderscheiden?

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!