Bitcoin

FBI arresteert Russiche rapper wegens witwassen cryptocurrencies

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Een Russische rapper in de Verenigde Staten is door de FBI gearresteerd. Hij wordt beschuldigd van het witwassen van cryptocurrencies. Dit meldde The Moscow Times in een nieuwsbericht.

De 29 jarige Maxim Bokyo werd vrijdag in een appartement in Miami gearresteerd. De verdachte kwam in januari naar de Verenigde Staten en vertelde de douane dat hij zijn geld verdient door investeringen in cryptocurrencies, waaronder Bitcoin (BTC). Daarnaast zou hij nog geld verdienen door het verhuren van woningen in Rusland.

Het rapport beweert dat hij op zijn Instagram en Apple iCloud account verschillende foto’s heeft staan met grote geldbedragen. De foto’s op zijn accounts gaat zelfs terug tot 2015.

De FBI traceerde zijn iCloud-account en bracht hem zo bij één van de oudste cryptocurrency exchanges BTC-e. Boyko zou bijna $388.000 hebben ontvangen en 136 Bitcoin opgenomen. De FBI heeft in en na 2017 andere frauduleuze transacties gedetailleerd beschreven.

De FBI beweert dat Boyko verbonden is met een georganiseerde misdaadgroep onder de naam QQAAZZ, die de diefstal van ‘tientallen miljoenen dollars’ heeft gefaciliteerd. Boyko kan tot 10 jaar gevangenisstraf krijgen als hij wordt veroordeeld.

Wil je traden in cryptocurrencies zoals Bitcoin, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens een Commission Kickback Rate van ons van 10%. 🚀

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN