FBI arresteert Russiche rapper wegens witwassen cryptocurrencies

Een Russische rapper in de Verenigde Staten is door de FBI gearresteerd. Hij wordt beschuldigd van het witwassen van cryptocurrencies. Dit meldde The Moscow Times in een nieuwsbericht.

De 29 jarige Maxim Bokyo werd vrijdag in een appartement in Miami gearresteerd. De verdachte kwam in januari naar de Verenigde Staten en vertelde de douane dat hij zijn geld verdient door investeringen in cryptocurrencies, waaronder Bitcoin (BTC). Daarnaast zou hij nog geld verdienen door het verhuren van woningen in Rusland.

Het rapport beweert dat hij op zijn Instagram en Apple iCloud account verschillende foto’s heeft staan met grote geldbedragen. De foto’s op zijn accounts gaat zelfs terug tot 2015.

De FBI traceerde zijn iCloud-account en bracht hem zo bij één van de oudste cryptocurrency exchanges BTC-e. Boyko zou bijna $388.000 hebben ontvangen en 136 Bitcoin opgenomen. De FBI heeft in en na 2017 andere frauduleuze transacties gedetailleerd beschreven.

De FBI beweert dat Boyko verbonden is met een georganiseerde misdaadgroep onder de naam QQAAZZ, die de diefstal van ’tientallen miljoenen dollars’ heeft gefaciliteerd. Boyko kan tot 10 jaar gevangenisstraf krijgen als hij wordt veroordeeld.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!