Darkweb marktplaats verbiedt leveranciers nep COVID-19 materialen te verkopen voor Bitcoin

Darkweb marktplaats Monopoly Market heeft leveranciers verboden om nepvaccins of behandelingen voor het coronavirus (COVID-19) te verkopen. Volgens The Independent is er een stijging van het verkopen van materialen in ruil tegen Bitcoin (BTC). Er wordt beweerd dat deze nutteloze en gevaarlijke materialen tegen de ziekte zouden kunnen beschermen.

Monopoly Market is relatief nieuw op de markt en heeft iets meer dan 100 actieve leveranciers. Er wordt drugs verkocht, variërend van cannabis tot steroïden in ruil voor cryptocurrencies zoals Bitcoin en Monero.

“Elke leverancier die betrapt wordt op het verkopen van goederen als een middel tegen het coronavirus, zal permanent van deze markt worden verwijderd”, schreef een Monopoly Market-beheerder in een forumbericht.

De site verbiedt gebruikers ook om items te verkopen die zijn getroffen door tekorten, zoals beschermende gezichtsmaskers en toiletrollen. Er zijn op dit moment ongeveer 20 vaccins wereldwijd in ontwikkeling in laboratoria voor COVID-19, maar experts hebben gewaarschuwd dat het 18 maanden kan duren voordat een vaccin voldoet aan wettelijke tests en normen.

“Je gebruikt Covid-19 onder geen enkele omstandigheid als marketinginstrument’, aldus het bericht. ‘Geen magische genezingen, geen gekke verkopende maskers verkopen, wc-papier verkopen. Niets van die b*******.. We stralen hier klasse uit.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!