CryptoNL Trading Advice: Waves en Tezos koers analyses

Omdat er in de chat naar gevraagd was, ga ik vandaag twee altcoins analyseren. De coins die ik ga behandelen zijn Waves en Tezos.

Waves koers analyse

Weekgrafiek

Bron: TradingView

Op de weekgrafiek van Waves hebben we een mooie ascending triangle. In de regel is dit een indicatie dat de prijs de meeste kans heeft om uit te breken naar boven.

De dubbele blauwe lijn is een supply zone op de daggrafiek. Deze zone is een aantal dagen geleden bearish gerejected. Ook vandaag hebben de bulls het weer geprobeert – dit kun je zien aan de lange wick aan de bovenkant – maar de beren hebben weten het momenteel aardig goed in de triangle te houden. De schuine blauwe lijn hou ik aan als support.

Als we naar de RSI kijken dan zien we een mooie stijging met zo nu en dan een dipje naar de EMA-12, maar we weten er mooi boven te blijven. Momenteel komt de RSI ook boven de 50-lijn de neutrale zone in. De EMA-8/-21 staan bullish en een candle close boven de EMA’s vandaag is wenselijk voor het bullish sentiment.

Wanneer we uitbreken uit de ascending triangle dan is het eerst volgende weerstandsniveau op de weekgrafiek op 0.0002334

Daggrafiek

Bron: TradingView

Op de daggrafiek is er een LH gezet en zit de koers weer onder de EMA-200. Ook de EMA-8/-21 staan in het voordeel van de bears en zijn aan het afvlakken. Dit kan duiden dat deze EMA’s ook naar beneden gericht kunnen gaan. Een kleine pullback naar de trendlijn zou helemaal nog zo gek niet zijn om bijvoorbeeld vroegtijdig in te stappen (geen financieel advies).

De RSI beweegt zijwaarts onder de 50-lijn en nog boven de EMA-12. We kunnen er niet veel meer uit afleiden, alleen dat het momenteel neutraal staat met een hele kleine twist richting de bears.

Tezos (XTZ) koers analyse

Daggrafiek

Bron: TradingView

Laten we nu eens kijken wat we kunnen verwachten van XTZ. Op de daggrafiek zien we een prachtige fallingwedge die exact op een oudere supply zone leunt en vlak eronder confluence heeft met de witte trendlijn. De EMA-8/-21 staat nog bearish maar vlakken af, wat meestal duidt dat ze de andere kant op willen.

De huidige dag candle zit boven de EMA-100 te traden, hierboven sluiten zou ideaal zijn om uit te breken uit de falling wedge.

De RSI heeft lange tijd onder de EMA-12 gezeten in een downtrend maar is vandaag de EMA-12 bullish gekruist. De RSI zit nog in het bearish gedeelte, tegen het randje van de neutrale zone aan.

4-uur-grafiek

Bron: TradingView

Op de 4-uur-grafiek is er voor de 2e keer een uitbraak van de falling wedge. Bij de tweede uitbraak heb ik zelf een positie ingenomen. Na de 1e uitbraak zijn we er vrijhard weer ingevallen en werd er vrijwel direct daarna weer opgekocht. Toen ik dat begon op te merken was het vertrouwen er wel om de trade in te gaan.

De EMA-8/-21 staan licht bullish.  De RSI staat er ook goed voor na de bullcross een succesvolle test op de EMA-12 gehad en bevindt zich rond de mediaan (50-lijn) in neutrale zone.

Het eerst volgende weerstand verwacht ik op 0.0002761. Mochten we de supply zone waar we ons nu in begeven verliezen dan is de kans groot dat dat een daling van ruim 20% zal betekenen.

Blijf ook op de hoogte van de koersen van andere altcoins. In onze TA chat kanaal worden regelmatige technische analyses gedeeld of op aanvraag gemaakt. Wil je meer kansen in de markt spotten neem dan eens een kijkje op MyCryptoradar de cryptoscanner voor iedere trader.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!