Bitcoin koers steeg tezamen met de olieprijs, na de aankondiging van Donald Trump

De Bitcoin koers is erin geslaagd om de afgelopen 24 uur boven de $7.200 uit te komen, maar is inmiddels alweer een stukje gedaald naar onder de $7.000.

Op het moment van schrijven handelt BTC op een koers van $6.946 (+4,42%). De altcoins volgden het prijsherstel. XRP en Ethereum (ETH) stegen beide met 2,66% en 5,68%. Deze sprong volgde op een vergelijkbare tendens op de oliemarkt. De olieprijs steeg met 24%, na de aankondiging over een mogelijk einde van de olieprijsoorlog.

De dominantie van Bitcoin (BTC) is relatief ongewijzigd gebleven. De dominantie van Bitcoin is nog steeds rond de 65,4%. Dit geeft aan dat de crypto-markt nog steeds erg afhankelijk is van wat de Bitcoin koers doet.

De Bitcoin futures-markten

Velen binnen de crypto-markt zijn van mening dat de Bitcoin-futures-markten een positief effect hebben op de Bitcoin koers. Bronnen zeggen dat op alle lange termijn markten enorme hoeveelheden orders zijn verwerkt.

BitMEX’s Bitcoin futures-markt heeft naar verluidt voor ongeveer $2,9 miljard aan orders verwerkt in de afgelopen 24 uur en heeft de afgelopen 24 uur alleen al voor ongeveer $90 miljoen aan cryptocurrency geliquideerd. Andere Bitcoin- en cryptocurrency-futures-platforms hebben vergelijkbare patronen gezien.

Huobi, OKEx, Binance-futures, ByBit, Deribit en anderen hebben allemaal een toename gezien in de verwerking van orders.

Veel futures-handelaren hadden verwacht dat de Bitcoin prijs in april zou gaan stijgen en het lijkt erop dat ze gelijk hadden.

Thuiswerkers en quarantaine

Het fundamentele principe dat markten voor cryptocurrency immuun zijn voor schokken op de financiële markten. Veel beleggers gebruiken cryptocurrencies als afdekking tegen de huidige COVID-19-situatie. De huidige malaise van de financiële markten in de wereld is duidelijk omdat er geen einde komt aan de economische en zakelijke effecten van COVID-19.

De Bitcoin- en cryptocurrency-markten tot nu toe zijn grotendeels gedreven door fundamenten. Als zodanig treden er grote prijsbewegingen op wanneer er iets fundamenteels gebeurt. Technische situaties zijn nog steeds van invloed op de markt, maar de grootste bewegingen hebben we gezien als er iets fundamenteel ‘grootst’ gebeurde.

Hierdoor zit de kans er in dat we prijsstijgingen gaan zien, omdat de huidige situatie (thuiswerkers en quarantaine) kan zorgen dat meer mensen zich gaan verdiepen in cryptocurrencies. Wij van CryptoBenelux merken ook dat er in deze periode meer bezoekers naar onze website komen. Dit kan op zijn beurt weer leiden tot een grotere acceptatie van cryptocurrencies.

Deze toestroom van deelnemers aan de crypto-ruimte zal helpen bij het doorbreken van weerstandniveau’s, zoals de $8.000.

In een eerder bericht van vanochtend gaven wij aan dat Bitcoin gedurende het eerste kwartaal van dit jaar een negatieve prestatie liet zien en dat het één van de slechtst presterende cryptocurrencies was. Hoewel de koningsmunt tussen januari en half februari met meer dan 50% steeg, heeft de recente recessie de behaalde winsten tenietgedaan.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!