Ripple stelt nieuwe privacy-functie voor op de XRP Ledger

We hebben de afgelopen dagen al heel wat nieuws geplaatst over Ripple, echter is er nu eenmaal veel te melden over de organisatie. Nu is het namelijk zo dat het in San Francisco gevestigde betalingsbedrijf Ripple een nieuwe functie voorgesteld heeft die de privacy op de XRP Ledger zou verbeteren.

Ripple-ontwikkelaar Nik Bougalis zegt dat de functie het mogelijk zou maken om bron- en bestemmingstags cryptografisch te versleutelen. De XRP Ledger gebruikt deze tags, naast traditionele crypto-adressen, om een ​​transactie-ontvanger correct te lokaliseren.

Bougalis zegt dat het voorstel bedoeld is om het voor derden onmogelijk te maken transacties gemakkelijk te identificeren en te correleren. Hij zegt ook dat de wijziging de schaalbaarheid van het grootboek niet significant zou beïnvloeden.

Hij zei:

“Transactietijden worden niet echt beïnvloed; misschien een paar extra milliseconden per transactie op het verzenden en ontvangen. Geen gevolgen voor de prestaties van het netwerk. U hoeft slechts één sleutelpaar te genereren. Je doet dan een beetje berekeningen per transactie.”

Als het gaat om de impact van het voorstel op crypto-regulering, zegt Bougalis dat hij betwijfelt of het serieuze implicaties zal hebben.

Hij zei hierover het volgende:

“Vanuit het oogpunt van een derde partij (inclusief een toezichthouder) is de tag slechts een ondoorzichtig nummer, of het nu blind is of niet. Regelgevers moeten daarom waarschijnlijk al met exchanges werken; blinde tags zullen dat niet echt veranderen.”

Verschillende ontwikkelaars bij Ripple hebben het voorstel opgesteld dat kan worden aangenomen, mits het wordt goedgekeurd door een meerderheid (80%) van de netwerkvalidators.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!