Bitcoin whale stuurde 5.500 BTC naar Binance

Er werd gemeld dat een Bitcoin whale 5.500 BTC van een onbekend adres naar een Binance-adres verplaatste, waardoor beleggers bang zijn dat er een grote dump aan zit te komen.

Tijdens de pandemie hebben de meeste industriële sectoren, zoals olie en crypto, enorme klappen gekregen als gevolg van wijdverbreide angst en paniek. Zoals wij vanochtend al aangaven zit Bitcoin nu in de langste aaneenlopende periode van angst en paniek.

Het nieuws werd gerapporteerd door de Twitter-handle van Whale Alert, waarin de beweging van 5.500 BTC van een onbekende portemonnee naar Binance werd vermeld. Volgens de Bitcoin koers destijds was de transactie bijna $33,9 miljoen waard.

Tot nu toe heeft de beurs niet aangegeven dat het een interne transactie is. Dit suggereert dat de transactie afkomstig was van een grote investeerder en zulke transacties (van grote investeerders in de richting van crypto-beurzen) worden vaak beschouwd als een vroeg teken van een aankomende dump.

Dit zorgt op zijn beurt weer voor FUD (Fear Uncertainty and Doubt) in de markt, afhankelijk van de omvang van de transactie. Dit geldt met name tijdens volatiele markten of bearish rally’s waarin investeerders al gespannen zijn.

Een paar uur nadat de transactie voor het eerst werd gemeld, daalde de prijs van Bitcoin van meer dan $6.100 tot bijna $5.900. Als we kijken naar de transactiegegevens van de portemonnee, blijkt dat de Bitcoins zijn uitgegeven en naar meerdere nieuwe adressen zijn verzonden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!