Lightning Labs introduceert LSAT voor authenticatie en betalingen

Lightning Labs heeft LSAT geïntroduceerd, een tokenstandaard voor authenticaties, waarmee online services gecontroleerd toegang kunnen bieden tot hun API’s en betaalde delen van hun website. Dit volgens een blogpost die gisteren gedeeld werd.

Hoe werkt het?

Met LSAT biedt services de mogelijkheid om authenticatietokens uit te geven, in ruil voor op Lightning gebaseerde Bitcoin-betalingen.

Dit betekent dat deze service andere toegangsbeperkende procedures, zoals creditcardbetalingen en e-mailregistratie, kunnen vervangen door gestroomlijnde cryptocurrency-transacties.

Olaoluwa Osuntokun, CTO bij Lightning Labs, zei het volgende:

“Met de juiste integratie bij eindklanten, Lightning-wallets, mobiele applicaties, browsers (en extensies), heeft [LSAT] de potentie om nog naadlozer te zijn dan de creditcardbetalingen die gebruikers tegenwoordig gewend zijn.

Het is ook meer privé omdat de server niet hoeft te weten wie voor het de service heeft betaald, alleen dat de betaling geslaagd is.”

LSAT-tokens zijn vergelijkbaar met browsercookies. In tegenstelling tot cookies kunnen ze echter vrij worden verspreid: gebruikers kunnen LSAT-tokens verhandelen of versturen, terwijl services deze tokens kunnen beheren of uit laten betalen.

Token use cases

LSAT kan worden gebruikt door bijna elke online service op basis van HTTP/2 of gRPC, wat betekent dat de meeste webontwikkelaars de tool kunnen gebruiken.

Zo kunnen webservices bijvoorbeeld LSAT-tokens gebruiken om bandbreedte binnen een streamingdienst te meten of om schijfruimte toe te wijzen binnen een online opslagdienst.

Services kunnen LSAT ook gebruiken om verschillende serviceniveaus te beheren, wat betekent dat ze premium gebruikers speciale functies kunnen bieden, zonder dat die gebruikers naar een premium pagina of aanvraagformulier hoeven te navigeren.

Aperture, de eerste implementatie van LSAT, stelt online services in staat om die mogelijkheden te realiseren.

De blogpost sloot af met:

“We hebben LSAT geïntroduceerd, een nieuwe standaard voor authenticatie en betaalde API’s voor het internet. LSAT’s gebruiken het Lightning Network (LN) voor betalingen en een combinatie van HTTP-402 en macaroons voor authenticatie en om vervalsing tegen te gaan.

Het LSAT-protocol geeft ons een kijkje in een Lightning-Native web dat meer globaal, privé en uitbreidbaar is. We moedigen de gemeenschap aan om onze onlangs gepubliceerde specificatie te herzien en Aperture ook uit te proberen. We kijken uit naar alle geweldige dingen die ontwikkelaars zullen bouwen met deze nieuwe standaard en onze ondersteunende tooling!”

Het kwam op dezelfde dag als de enquête van BitMEX, die aangeeft dat Lightning Labs één van de belangrijkste bijdragers is aan Bitcoin (BTC) op het gebied van financiering en ontwikkeling.

Andere belangrijke bedrijven die hebben bijgedragen aan het Bitcoin-ecosysteem zijn Blockstream, Square Crypto, BitPay en meer dan tien andere blockchain-bedrijven.

Lees het volledige artikel hier!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!