Stappen er wel nieuwe mensen in Bitcoin?

De Bitcoin koers is op dit moment erg aantrekkelijk om op in te stappen en vele denken dat dit ook gebeurt. Echter is er een analist die hier niet zo zeker van is.

Alex Saunders, de CEO en oprichter van het in Australië gevestigde Nugget News, gaf een golf van redenen aan die mensen mogelijk uit cryptocurrencies hadden verdreven, waaronder een mislukt Amerikaans banenrapport. Meer dan drie miljoen Amerikanen hebben vorige week werkloosheid aangevraagd en dit geeft aan hoe groot de gevolgen zijn van het coronavirus op de economie.

Hij zei het volgende op Twitter:

“Dalingen zijn waarschijnlijk voor aandelen en crypto. Klassieke stijgende wig. Wekelijkse weerstand gemarkeerd. 1 miljoen werkloze claims in Californië?! Aussie-economen voorspellen eind juni 10% werkloosheid. Ik voorspel het voor volgende week. Komen nieuwe investeerders crypto binnen? Ik ben er niet van overtuigd.”

De verklaringen suggereerden een potentiële daling van de vraag naar Bitcoin (BTC) door consumenten, omdat werkloze mensen hun geld op dit moment hard nodig hebben. Ondertussen verminderen institutionele beleggers ook hun positie in de cryptocurrency-markt voor liquiditeit in contanten: om hun margecalls te dekken of om ze gewoon beschikbaar te houden om koopmogelijkheden te vinden.

Bullish op de lange termijn

Voor sommigen blijft het langetermijnperspectief van Bitcoin bullish. Brad Mills, partners van de in de VS gevestigde particuliere investeringsmaatschappij Xsquared Ventures, gaf toe dat hij enkele van zijn Bitcoins verkocht heeft, in de overtuiging dat de komende drie maanden slecht zullen zijn voor elk activum. Maar hij voegde eraan toe dat hij opnieuw zal kopen.

Hij zei het volgende:

“Ik ben nog steeds bullish op de lange termijn, maar de komende 3 maanden zullen voor geen enkel activum goed zijn.”

Hij ging verder met:

Er is nu volume om er uit te stappen. Bitcoin zal zich uiteindelijk loskoppelen, maar wanneer de invloed van het coronavirus en de recessie de VS raken, zullen we opnieuw een enorme uitverkoop zien. Dat is wanneer ik koop.”

De volgende Bitcoin-dip

De Bitcoin koers is uit het Rising Wedge-patroon gebroken, wat een bredere beweging naar het beneden bevestigt. De heer Saunders merkte eerder op dat het paar de klassieke bearish-indicator kon bevestigen door een daling neer te zetten, en het verder valideerde met de dubbele topformatie nabij het $6.900-gebied.

De steun van $4.200 kan investeerders de mogelijkheid bieden om opnieuw de Bitcoin-markt te betreden. Een verdere daling kan de cryptocurrency echter de mogelijkheid geven om lagere niveaus rond de $3.000 te testen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!