Benelux Crypto: NEO koers analyse

Door: @MSdaan (Co-owner & Technical Analyst van Benelux Crypto Trading Room).

Vandaag hebben we NEO op het oog. Omdat wij gespecialiseerd zijn in short en mid-term analyses zullen wij voornamelijk met de 4hr en de daily werken. We zullen de analyse afsluiten met onze verwachting voor de short/mid-term. Dit zijn natuurlijk géén buy of sell signals.

4-uur-grafiek NEO/BTC

NEO koers 4-uur-grafiek
Bron: TradingView

Wanneer we op de 4hr kijken zien we dat we na het vormen van een bullish divergence (op de RSI) boven een belangrijk support zijn gebroken en sinds een paar dagen sideways bewegen. Verder zien we dat er een driehoek heeft gevormd op de RSI, we naderen snel de apex dus actie zal volgen.

De Mac-D heeft recent een bearish cross gemaakt en we bevinden ons momenteel in de bearish zone. Verder constateren we géén bijzonderheden.

Daggrafiek NEO/BTC

NEO koers daggrafiek
Bron: TradingView

Op de daily ziet NEO/BTC er wat bullisher uit: De RSI is recentelijk uit de oversold area vertrokken, de Mac-D heeft een bullish cross gemaakt en bevindt zich op dit moment in de bullish zone. Wat wel minder is, is het feit dat de stijging van de afgelopen dagen i.c.m. afnemende volume is geweest, dit is meestal een bearish (voor)teken.

4-uur-grafiek NEO/USDT

Bron: TradingView

Wanneer we kijken naar de USDT-paar is het eerste wat opvalt dat we onder de short-term trendline zijn gevallen. Dezelfde move is ook terug te zien op de RSI. De eerstvolgende support is dan ook het fib.0.236 gebied, die zo rond de 5.8-5.9 dollar ligt. De Mac-D is zoals we kunnen zien in de bearish zone.

Daggrafiek NEO/USDT

Bron: TradingView

Ook op de daily RSI van NEO/USDT zien we dat we de oversold zone hebben verlaten en mogelijk een nieuwe trend zijn gestart. De Mac-D beweegt overigens al een aantal dagen in de bullish zone. Wat verder opvalt is dat we op dit moment tegen de middelste band van de Bollinger-band aanzitten en deze lijkt vooralsnog als resistance te dienen.

Verwachting short/mid- term:

Zoals bekend is beweegt de NEO koers parallel met de Bitcoin koers, en Bitcoin ziet er op dit moment niet al te bullish uit (voor de short term). Als we daarnaast de bovenstaande analyse er bij pakken, verwachten we dat we een retest van de 5.8 dollar zone zullen krijgen, gevolgd door een mooie stijging richting de eerstvolgende fibonacci resistances. Een tweede scenario is dat we een daily candle close onder de 5.6 dollar krijgen , indien dat gebeurt is er een retest van de vorige low mogelijk ( het gebied rond de 3.9 dollar en hoger). We verwachten overigens niet dat we onder de 3.9 dollar zullen vallen.

Wil je meer van dit soort analyses en voorspellingen? Check dan ons Telegram kanaal op: https://t.me/beneluxcrypto of klik op de logo hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!