Digitale dollar

Het Digital Dollar Project verwelkomt voormalig Trump adviseur

Het Digital Dollar Project heeft 22 adviseurs aangekondigd voor Amerika haar nieuwste op crypto gebaseerde dollar. Eén van de adviseurs die zich heeft aangesloten bij dit project, is de voormalige nationale veiligheidsmedewerker van president Donald Trump, Tim Morrison. De adviseurs omvatten ook prominente zakenmensen, economen, voormalige toezichthouders, technologie-experts en nog veel meer. Een volledige lijst met adviseurs vind je hier.

In januari richtte Chris Giancarlo, de ex-voorzitter van de CFTC, het Digital Dollar Project op. Het doel is om een Amerikaanse digitale valuta van de centrale bank (CBDC) te creëren. Ook wil het project de implicaties van het monetair beleid onderzoeken en bekijken hoe een dergelijk instrument de economische stabiliteit kan ondersteunen.

Chris Giancarlo zei het volgende over de adviseurs:

“De inzichten en expertise van de nieuwe leden van de adviesgroep zullen van onschatbare waarde zijn als we samenwerken om de dollar een effectievere en slimmere valuta te maken in een steeds digitalere wereldeconomie.”

Het project zal een whitepaper ontwikkelen met kernelementen en de waardepropositie van een digitale dollar. Deze zal naar verwachting binnen twee maanden uitgebracht worden.

Wil je traden in cryptocurrencies, zoals Bitcoin, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens een Commission Kickback Rate van ons van 10%. 🚀

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Advertentie

NET BINNEN

Advertentie