Bitcoin koers

Bitcoin ‘hodlers’ verkochten met zware verliezen tijdens prijsdaling

Het aantal Bitcoin (BTC) stortingen op cryptocurrency exchanges is sinds de enorme prijsdaling van midden maart flink gestegen. Volgens de Spent Output Profit Ratio (SOPR) -indicator werden de meeste paniekverkopen gedaan met een verlies. Dit meldde het crypto-analysebedrijf TokenAnalyst.

“We hebben de stortingen van Bitcoin op exchanges onderzocht om te zien of gebruikers Bitcoin met verlies stortten in de periode rond 12 maart 2020, toen $BTC bijna 50% van zijn waarde verloor.”

Bron: TokenAnalyst

De Spent Output Profit Ratio indicator laat de vergelijking zien van de prijzen waartegen de cryptocurrency door de investeerder werd verkocht. Daarnaast laat de indicator ook de prijs zien die hij betaalde toen hij de cryptocurrency voor het eerst kocht. De SOPR berekent dus precies of handelaars met winst of verlies verkopen. Als de SOPR boven 1 aangeeft, betekent dit dat de eigenaar van de ‘Spent Outputs’ winst heeft, en andersom.

Ook bleek een aanzienlijk aantal Bitcoin-hodlers en investeerders een deel van hun wallet over te zetten op verschillende beurzen. Verschillende cryptocurrency exchanges werden gevolgd en uit gegevens blijkt dat OKEx in die uren de grootste piek had, gevolgd door Bitfinex.

Ethereum stortingen

Ook het aantal Ethereum (ETH) stortingen op cryptocurrency exchanges is gestegen ten opzichte van het vorige hoogtepunt. In 2018 stond het hoogste punt op 13.944.000 stortingen. Dit jaar is het aantal inmiddels al gestegen naar 14.507.286.

Het verschil tussen het aantal stortingen op handelsplatformen gedurende het hoogtepunt in 2018 en dit jaar, is iets meer dan ongeveer een half miljoen. Dit kan waarschijnlijk betekenen dat Ethereum op handelsplatformen wordt gestort om verkocht te worden en geld op te nemen.

Ethereum-stortingen
Bron Viewbase

Wil je traden in cryptocurrencies, zoals Bitcoin, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens een Commission Kickback Rate van ons van 10%. 🚀

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Advertentie

NET BINNEN

Advertentie