Volgens de statistieken hebben mensen weer vertrouwen in Ethereum

Na verschillende pogingen van de bears, is Ethereum (ETH) wellicht eindelijk op zijn weg naar herstel. Op met moment van schrijven steeg de Ethereum koers de afgelopen 24 uur met meer dan 13% en handelt het op ~$140.

Terwijl de op één na grootste cryptocurrency zich klaarmaakte voor een bullish reversal, werd ook waargenomen dat de netwerkfundamentals een interessante groei kenden. Na de massale uitverkoop op 12 maart, ook wel bekend als Black Thursday, zijn de dagelijkse actieve adressen van Ethereum gestaag toegenomen.

Dagelijks actieve adressen

Het opwaartse traject gevolgd door ‘DAA’, dat het aantal unieke netwerkadressen onthult dat bij transacties op een bepaalde dag betrokken is. Dit zou mogelijk een teken van herstel kunnen betekenen.

Het crypto-analysebedrijf, Santiment, tweette de volgende grafiek:

Het bedrijf ging verder met:

“Simpel gezegd, deze essentiële statistiek geeft het dagelijkse niveau van interactie vanuit het publiek [of speculatie] met een bepaalde token aan. Zoals we kunnen zien, is er de afgelopen anderhalve week een indrukwekkende stijging geweest, met een grote toename van transacties die plaatsvinden op het ETH-netwerk en dagelijks actieve adressen.”

Het aantal actieve adressen op het Ethereum-netwerk steeg op zaterdag 21 maart tot bijna 395.000. Dit soort activiteiten waren niet meer voorgekomen sinds juni 2019, een tijd waarin de Ethereum koers een jaarlijks hoogtepunt van ongeveer $336 aantikte.

Deze ontwikkeling wordt gezien als een ‘positieve ontwikkeling’ voor het ecosysteem.

Santiment merkte het volgende op:

“.. benaderen van 400.000 is een veelbelovende ontwikkeling voor Ethereum’s vooruitzichten op middellange / lange termijn.”

Nieuwe, non-zero, Ethereum adressen

Ook het aantal nieuwe adressen is toegenomen. Volgens de gegevens van Glassnode steeg het aantal, non-zero, nieuwe adressen op 21 maart tot ongeveer 93k, een niveau dat sinds 25 december 2019 niet meer werd waargenomen.

Bron: Glassnode

Ondanks de prijsdaling van Ethereum is het aantal actieve adressen en het aantal nieuwe adressen in 2020 blijven groeien. Bovendien vertoonden de cijfers met betrekking tot het aantal transacties ook een positief cijfer. De daling van het aantal transacties werd pas op 15 maart waargenomen, een dag waarop het daalde tot 657k van 847k twee dagen eerder.

Na deze periode hebben de cijfers voor het aantal transacties echter ook een opwaartse trend voortgezet. Op 23 maart bedroeg het alweer 801k.

Eerder vandaag plaatsten wij nog een bericht waarin duidelijk werd dat, voordat de koers zich zal herstellen, de Elliott Wave Theory erop wijst dat de cryptocurrency zal crashen tot slechts $50.

Wat denken jullie? Zijn jullie bullish of bearish op Ethereum? Laat het ons weten op onze socials!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!