Litecoin heeft het moeilijk door zwakke on-chain statistieken

Litecoin, ook wel het digitale zilver genoemd, heeft momenteel een moeilijke fase en laat zwakke on-chain-statistieken zien. Na een reeks tumultueuze dagen voor de cryptocurrency bereikte het aantal transacties op Litecoin-blockchain op 22 maart 2020 een 3 maandelijks dieptepunt van iets meer dan $18.000. Dit volgens een artikel dat gisteren op AMBCrypto verscheen.

Volgens gegevens verzameld uit BitInfoCharts was de laatste keer dat de cijfers dit dieptepunt bereikten en overtroffen, op 1 januari 2020, toen het aantal transacties op de blockchain van LTC werd geregistreerd op iets meer dan $15.000. Ondanks een paar dalingen bleven de cijfers dit jaar grotendeels boven de $20.000.

In feite was dit cijfer meer dan $30.000 op 2 januari en steeg een maand later tot boven de $34.000. Dit was in de tijd dat de cryptomarkt hard steeg, waarbij velen verwachtten dat de markt nog meer zou stijgen, vanwege de Bitcoin halvering.

De laatste dip in het aantal transacties bleef echter het huidige marktscenario nabootsen. Onlangs kondigde Litecoin Foundation een samenwerking aan met MeconCash om Litecoin te integreren in haar M.Pay-platform. Volgens de officiële blogpost zou Litecoin dankzij deze samenwerking kunnen worden omgewisseld voor Koreaanse won (KRW) bij meer dan 13.000 geldautomaten in Zuid-Korea.

Na de ontwikkeling verklaarde Charlie Lee, de algemeen directeur van Litecoin Foundation, het volgende:

“De integratie van Litecoin, in het M.Pay-platform en het grote netwerk van geldautomaten, is een grote stap in de richting van het uitbreiden van de voetafdruk van Litecoin op de Zuid-Koreaanse markt, en we zijn verheugd om samen te werken met MeconCash, terwijl ze hun platform blijven uitbreiden en aanvullende diensten aanbieden waarmee Litecoin kan worden gebruikt.”

Hoewel deze ontwikkelingen zijn gecreëerd om nieuwe kansen voor Litecoin te openen, is er niet veel gebeurd voor het ecosysteem. De on-chain-statistieken geven het beeld van zwakke fundamentals weer.

Het is echter niet alleen het aantal transacties op de blockchain dat een klap heeft gekregen. Het aantal actieve adressen van het netwerk volgde ook een neerwaarts traject toen het dieptepunt bereikt werd.

Eerder werd gemeld dat cijfers voor het aantal unieke adressen per dag op 7 maart stegen tot een hoogste punt in 8 maanden. Dit daalde echter ook weer snel, net als veel andere cijfers omtrent het project.

De hashrate van Litecoin daalde ook tot een tweejarig dieptepunt, als gevolg van de overweldigende bearish druk op de markt. Volgens gegevens van BitInfoCharts is de hashrate op 16 maart gedaald tot 127,9 TH/s. Dit was een aanwijzing voor een stijgend bearish sentiment onder Litecoin-miners, ondanks verschillende pogingen om het netwerk nieuw leven in te blazen na de halvering.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!