Ethereum en andere projecten halen geld op voor COVID-19 via Gitcoin

Gitcoin, een community financieringsplatform in Ethereum (ETH), lanceert zijn 5e fondsmatchronde met de hulp van Vitalik Buterin en anderen voor de bestrijding van COVID-19.

Public health funding

Gitcoin heeft geholpen de kloof tussen kapitaal en ontwikkelaars te overbruggen. Nu wordt deze brug verbreed met deze laatste gezondsheidscrisis.

De laatste financieringsronde heeft een gedeelte “public health funding” voor Gitcoin opgenomen, in een poging om welzijn en onderzoek voor COVID-19 te financieren. Andere prominente secties zijn onder meer ETH 2.0-ontwikkelingen en media-inspanningen.

Van de in totaal $250.000 aan opgehaalde fondsen, is $100.000 bestemd voor technologie en volksgezondheid. Nog eens $50.000 is bestemd voor media.

Vitalik Buterin heeft $90.000 bijgedragen aan de financieringsronde voor technologie en $50.000 voor de volksgezondheid. De rest van de gematchte fondsen komt van 0xEffalt, een prominente Ethereum-ontwikkelaar, en Gitcoin.

0xEffAlt riep ook anderen op om te doneren. Hij tweette het volgende:

“In moeilijke tijden is onze steun het hardst nodig! Overweeg alstublieft om te doneren, zelfs kleine bedragen maken een verschil.”

Ethereum 2.0

De geplande lancering voor ETH 2.0 is minder dan vijf maanden verwijderd en de benodigde infrastructuur wordt voornamelijk gefinancierd door subsidies van de Ethereum Foundation en ConsenSys.

Gitcoin heeft echter financiering vanuit de community geopend voor diegenen die willen helpen een sterker Ethereum, en hiermee DeFi-netwerk, te bouwen.

Lighthouse en Sigma Prime, klanten voor ETH 2.0, hebben enorm succes geboekt met Gitcoin’s kwadratische financieringsrondes, met respectievelijk 42.600 DAI en 38.660 DAI.

Met de toevoeging van de volksgezondheid opent Gitcoin zich in een bredere beweging die kapitaalstroom naar diegenen in nood zou moeten sturen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!