Cardano Foundation roept mensen op om hun CPU in te zetten voor onderzoek naar het coronavirus

In navolging op ons artikel over CoreWeave, heeft nu ook de Cardano Foundation hun steun betuigd aan het Folding@home-project. De stichting heeft de gemeenschap opgeroepen om het gedistribueerd computerproject te steunen dat gericht is op de ontwikkeling van een vaccin voor het coronavirus.

Als gevolg hiervan heeft een groot aantal medewerkers van de stichting besloten deel te nemen aan het Folding@home-project en de CPU van hun pc’s in te zetten om het wetenschappelijk onderzoek mogelijk te maken.

Gedistribueerde computers schieten te hulp

Het Folding@home-project is een gedistribueerd computerproject gericht op onderzoek naar ziekten, zoals in dit geval COVID-19. De complexe berekeningen die nodig zijn om deze simulaties te voltooien, vereisen een enorme hoeveelheid rekenkracht, waarbij het platform dit over duizenden verschillende computers verspreidt om onderzoek te versnellen.

Het project is momenteel sterk gericht op het bestrijden van de uitbraak van het coronavirus door de dynamiek van COVID-19-eiwitten te simuleren, om zo nieuwe manieren te vinden om de ziekte te behandelen en te genezen.

Andy Hendrikx, de communitymanager bij de Cardano Foundation, was de eerste die voorstelde om deel te nemen aan het project en heeft de hele gemeenschap opgeroepen om mee te doen.

Doe mee om het virus te bestrijden

De stichting heeft gedetailleerde instructies gepubliceerd over hoe u aan de slag kunt gaan met Folding@home en heeft een speciaal teamnummer gedeeld, waarmee gebruikers anderen kunnen laten zien dat zij gekomen zijn via het Cardano-communityteam.

Uit een latere update van het blogbericht van de stichting bleek dat er een enorme belangstelling was om mee toen, wat leidde tot een verhoogde netwerkbelasting. Dit, legde de stichting uit, zorgde ervoor dat gebruikers gedurende korte tijd geen volledige Cardano-team-statistieken konden krijgen of werk toegewezen kregen.

Team Cardano staat momenteel op de 4.077e plaats van 239.176 teams die hun CPU ter beschikking hebben gesteld aan het Folding@home-project. Statistieken van de officiële projectwebsite onthulden dat het team op 22 maart 470 gecertificeerde onderzoeken heeft voltooid.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!