CoreWeave gaat 6.000 GPU’s inzetten voor onderzoek naar het coronavirus

De grootste Amerikaanse Ethereum-mining-organisatie, CoreWeave, is naar verluidt begonnen met het inzetten van 6.000 GPU’s voor onderzoek naar het coronavirus.

Volgens een artikel van CoinDesk worden de GPU’s gericht op het Folding@home-project van Stanford University, waarmee gebruikers hun computerkracht kunnen inzetten om de COVID-19-pandemie te helpen bestrijden. Zodra het mogelijk was, aarzelde CoreWeave niet om een ​​deel van zijn hashrate in te zetten, aldus medeoprichter en Chief Technology Officer (CTO) Brian Venturo.

Deze GPU’s verdienen gemiddeld ongeveer 28 ETH per dag, ter waarde van $3.900 op het moment van schrijven. Hoewel er nog geen remedie is voor het coronavirus, draagt ​​het Folding@home-project bij aan de ontwikkeling ervan. Venturo wees erop dat het heeft geholpen bij het creëren van andere belangrijke medicijnen:

“Hun onderzoek had ingrijpende gevolgen voor de ontwikkeling van HIV-verdedigingslinies in de frontlinie, en we hopen dat onze rekenkracht zal helpen in de strijd tegen het coronavirus.”

Het Folding@home-project gebruikt rekenkracht om onderzoek te doen naar het coronavirus, en iedereen met een laptop kan hen helpen, ook al is het maar een kleine hoeveelheid rekenkracht. In een blogbericht vermeldt het project dat het gebruik maakt van computersimulaties “om de bewegende delen van eiwitten te begrijpen”.

ASIC-miners zijn niet nuttig voor het project, omdat ze specifiek zijn ontworpen om cryptocurrency te minen. Venturo zei het volgende:

“Dit is één van de geweldige dingen van het Ethereum-mining-ecosysteem, het is in feite de grootste GPU-computerbron ter wereld. We hebben onze hardware opnieuw kunnen inzetten om binnen enkele minuten een wereldwijde pandemie te bestrijden.”

Ondanks de inspanningen schat Venturo “na overleg met enkele experts uit de branche” dat de kans op succes bij het Folding@home-project om een ​​medicijn op de markt te brengen, ongeveer rond de 2-5% ligt.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!