Bitcoin Goud

Bitcoin kan zich loskoppelen van traditionele markten

Zoals we allemaal wel hebben meegekregen is de Bitcoin koers de afgelopen dagen hard gestegen en handelt, op het moment van schrijven, voor een prijs van ~$6.850. Weet Bitcoin (BTC) zich echter los te maken van de traditionele markten? We gaan het in dit artikel bekijken.

Bitcoin breekt uit symmetrische driehoek

Deze plotselinge stijging lijkt het gevolg te zijn van een piek in de vraag, waardoor de munt uit wist te breken uit een symmetrische driehoek die zich op de 1-uur-grafiek gevormd had. Deze formatie is vaak een teken van een consolidatieperiode, voordat de prijs een kant moet kiezen. Deze keer is de munt dus gestegen.

Op het moment dat de koers boven de trendlijn uitbreekt, is de kans echter groot dat de koers in de richting van de uitbraak verder zal gaan, zeker als de genoemde uitbraak gepaard gaat met toenemende volumes.

Nu zou de Bitcoin koers dus kunnen blijven stijgen om het target van $7.600 te halen. Dit target wordt bepaald door de afstand tussen de initiële hoogtepunten en dieptepunten van de symmetrische driehoek te meten en deze op te tellen bij het uitbreekpunt.

Bitcoin vs S&P500

Het bullish momentum van de afgelopen twee dagen lijkt volgens Skew op wat goud deed tijdens de wereldwijde financiële crisis van 2008.

Het gaf aan hoe goud, en de meeste aandelen, in 2008 in tandem dumpte, voordat het edelmetaal zich later dat jaar ontkoppelde en sterk herstelde. Tevens gaf het aan dat de fiscale en monetaire stimulansen er voor kunnen zorgen dat Bitcoin hetzelfde gaat doen.

Bron: Skew.

Bitcoin en goud zijn losgekoppeld?

In dezelfde lijn is analist Willy Woo van mening dat Bitcoin en goud een paar dagen geleden al zijn losgekoppeld van traditionele markten.

Hij plaatste de onderstaande grafiek:

Bron: Willy Woo

De analist beweert dat, hoewel BTC een accumulatiepatroon lijkt te vormen voordat het uitbreekt, de gele lijn een dubbel bodempatroon lijkt te creëren.

Hij ging verder met verklaren dat ook de activiteit van miners het idee versterkt dat Bitcoin op het punt staat een aanzienlijke bullish impuls te doormaken.

Hij zei dat de “Bitcoin Miners Energy Ratio” sterk herstelde doordat een aanzienlijke hoeveelheid energie in het netwerk werd “gepompt”. Bovendien geeft de “difficulty ribbon expansion signal” aan dat de mining achter Bitcoin “solide” is en het netwerk “sterk” is, aldus Woo.

Wat denken jullie? Heeft Bitcoin zich losgekoppeld van de traditionele markten? Laat het ons weten op onze socials!

Wil je traden in cryptocurrencies zoals Bitcoin, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens een Commission Kickback Rate van ons van 10%. ?

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN