Italianen kunnen nu Bitcoin kopen en verkopen via Italiaanse bank

Een Italiaanse bank, genaamd Banca Sella, staat klanten nu toe om Bitcoin (BTC) te kopen en verkopen via het innovatieve platform Hype. Dit volgens een aankondiging van Hype die gisteren gedeeld werd.

Via het platform kunnen gebruikers een Bitcoin-portemonnee creëren, waarbij de bank als tussenpersoon optreedt. Het belangrijkste onderscheid is echter dat de eindgebruiker de volledige controle heeft. Gebruikers kunnen dus Bitcoin kopen, verkopen en opslaan, zonder naar ‘onbetrouwbare beurzen’ te gaan.

Koop en verkoop Bitcoin

Nu gaat Banca Sella het op zich nemen om consumenten via Hype cryptocurrencies te laten kopen en verkopen, zonder gebruikersaccounts bloot te stellen aan intermediaire risico’s.

Hun BTC-portemonnee wordt gekoppeld aan hun Hype-account. Dit betekent dat kopers van Bitcoin zich geen zorgen hoeven te maken over het herladen van een andere portemonnee of een account van een ander platform, maar zij kunnen het saldo direct op Hype gebruiken.

Het addertje onder het gras

Banca Sella heeft limieten en gebruikers moeten upgraden om meer Bitcoin te kopen en verkopen.

Er zijn drie accounts beschikbaar: Starter, Plus en Premium. Ondanks deze beperkingen zijn er al meer dan 1,2 miljoen Italianen die transacties uitvoeren via Hype.

De lock-down in Italië kan een andere mogelijkheid bieden voor gebruikers om dieper te graven en verdwaald te raken in de wondere wereld van crypto en wellicht de voordelen van de ontluikende industrie beter gaan begrijpen.

Zo hebben centrale banken, waaronder de ECB en overheidsfunctionarissen, een stimuleringspakketen aangekondigd. De ECB heeft, na soortgelijke inspanningen van de Amerikaanse Federal Reserve op 10 maart, een injectie van €120 miljard aangekondigd.

Hoewel de waarde van Bitcoin ook is gedaald in het licht van deze pandemie, zijn de eigenschappen ervan dat de munt bij uitstek een perfect middel is om waarde veilig en goedkoop over de hele wereld over te dragen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!