Grote Europese instellingen lanceren FundsDLT

Grote Europese financiële instellingen zijn samengekomen om een ​​blockchain-investeringsfonds platform, genaamd FundsDLT, te bouwen om tegemoet te komen aan verschillende zakelijke behoeften van de industrie. FundsDLT, een geesteskind van de Luxemburgse effectenbeurs, is begonnen aan de Series A-ronde. Andere opmerkelijke partners zijn onder meer Credit Suisse Asset Management, Fundsquare en Natixis Investment Managers.

De officiële aankondiging vermeldt dat het FundsDLT-platform wordt aangedreven door Ethereum (ETH). Het zal helpen de kosten te drukken die zijn gemaakt door de verschillende deelnemers uit de commerciële sector, zoals vermogensbeheerders, supply chain-componenten, distributeurs en institutionele fondsen. Het helpt de kosten te verlagen door overbodige transacties te elimineren, de transparantie te vergroten en de distributie van digitale fondsen te verbeteren.

FundsDLT gebruikt gedistribueerde grootboektechnologie om verschillende transacties en processen voor financiële transacties te verbeteren.

Omdat het op Ethereum is gebaseerd, heeft het systeem al veel ingebouwde DLT-voordelen. Het maakt echter ook gebruik van het Quorum-systeem om de gebruikers meer prestaties en privacy te bieden. Het platform zelf biedt geen cryptocurrency-handels- of transactiediensten, maar gebruikt alleen DLT om andere serviceproviders te helpen hun efficiëntie te verbeteren.

Joseph Pinto van Natixis Investment Managers zei dat blockchain cruciaal wordt voor de beleggingsfondsensector. De blockchain-transitie brengt talloze uitdagingen met zich mee, en niet elk investeringsfonds is klaar om de uitdaging aan te gaan. Hier kan DLT van pas komen omdat het veiligheid, privacy en transparantie belooft, die de hoekstenen zijn van de beleggingssector.

De toenemende toepassing van blockchain technologie in de financiële sector heeft ertoe bijgedragen dat het steeds meer mainstream aan het worden is. Gezien het feit dat het afhankelijk is van transparantie en privacy, zal het gebruik in de toekomst aanzienlijk toenemen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!