Winklevoss gelooft nog steeds in Bitcoin ondanks daling

De cryptocurrency markt is afgelopen week wakkergeschud. de Bitcoin (BTC) koers daalde naar het dieptepunt van dit jaar: $3.782. Dit zorgde voor een daling van meer dan 50%. Toch blijft oprichter van crypto exchange Gemini, Tyler Winklevoss, nog steeds positief. Volgens hem zal Bitcoin sterker dan ooit terugkomen.

Na de forse daling lijkt Bitcoin langzamerhand weer op te krabbelen. Het beweegt inmiddels boven de kritische grens van $5.000. Toch zijn de meningen verdeeld en zijn er een hoop mensen die een bearish toekomst voorspellen.

Tyler Winklevoss denkt er in iedergeval bullish over. Hij zegt dat Bitcoin al veel tegenslagen heeft overwonnen en dat het te vroeg voor BTC is om op te geven.

“Bitcoin is geboren in 2008, tijdens de winter van onze financiële onvrede. Het heeft al veel meegemaakt om hier te zijn, en het lijkt onwaarschijnlijk dat het binnenkort zal stoppen. Het zal sterker dan ooit uit deze huidige ramp komen. Decennia worden niet gemeten in dagen.”

In een eerdere Twitter bericht die hij op dezelfde dag plaatste zei hij het volgende:

“Als Bitcoin geen goud 2.0 is, wat is het dan? Het feit dat het niet handelt zoals je zou verwachten, onderstreept alleen hoe vroeg het is.”

De Winklevoss-tweeling, Tyler en Cameron, behoren tot de beroemdste early adopters van Bitcoin. De broers investeerden in 2013 elf miljoen dollar in BTC. Daarnaast waren ze Amerikaanse roeiers en namen ze deel aan het roeiersevenement voor heren op de Olympische Spelen van 2008 in Peking.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!