ICOBox moet $16 miljoen terugbetalen

Een rechter in Californië heeft een uitspraak gedaan in een rechtszaak tegen ICOBox. Het bedrijf werd veroordeeld tot het terugbetalen van $16 miljoen wegens het optreden als niet-geregistreerde broker. Ook organiseerde de start-up meerdere tokenverkopen die werden beschouwd als niet-geregistreerde effecten.

In september 2019 werd de actie door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) gestart tegen ICOBox. Volgens de klacht van de SEC, heeft ICOBox tijdens zijn ICO in 2017 ongeveer $14,6 miljoen opgehaald. Daarnaast hielpen ze ruim 30 klanten met het ophalen van meer dan $650 miljoen aan investeringen.

De SEC toont op deze manier aan dat het ook in staat is om een boete op te leggen voor projecten in Singapore. ICOBox werd gelanceerd door een team uit Rusland. De oprichter van het project, Nikolay Evdokimov, was de eerste die een waarschuwing van de SEC ontving.

Nikolay Evdokimov trok zich eind 2018 terug uit het project en kort daarna werd ICOBox gesloten. De website van ICOBox is momenteel niet beschikbaar. Daarnaast zijn leden en vertegenwoordigers van het team tot op heden nog niet bij de laatste hoorzittingen verschenen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!