Ethereum-mining

HIVE gaat Ethereum-mining in Zweden uitbreiden

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Het in Canada gevestigde bedrijf, HIVE Blockchain Technologies Ltd, heeft gisteren aangekondigd dat het gestart is met het uitbreiden van zijn GPU-gebaseerde mining-faciliteit in Zweden. Dit volgens een aankondiging die gisteren op de website van HIVE geplaatst werd.

De uitbreiding zal naar verwachting resulteren in een toename van meer dan 20% in de productiecapaciteiten van de faciliteit in Ethereum-mining.

HIVE’s faciliteit in Noord-Zweden exploiteert momenteel GPU-mining installaties die volledig worden aangedreven door groene energie via hernieuwbare hydro-elektriciteit. Door de uitbreiding zal de mining capaciteit van de fabriek in Zweden met meer dan 20% toenemen in twee fasen, die naar verwachting binnen de komende zes maanden zullen worden voltooid.

Het bedrijf zal gebruik maken van zijn bestaande relaties met lokale leveranciers, waaronder energieleveranciers en facility-operator Blockbase Mining Group, zonder verwachte personeelsuitbreiding.

Frank Holmes, interim interim-voorzitter van HIVE, zei het volgende:

“Dit is een geschikt moment voor ons om onze Ethereum-mining capaciteit en ons brutomarge-profiel uit te breiden met een relatief lage kapitaalinvestering.”

Holmes ging verder met:

“Bovendien geloven we sterk in de toekomst van Ethereum-mining en daarom versterken en maximaliseren we onze kernactiviteiten omntrent dit project. De marktomstandigheden voor Ethereum-mining zijn sinds medio december aanzienlijk verbeterd, met stabiele muntprijzen, blokbeloningen en mining hash rate.”

Tevens ging hij dieper in op de reden waarom zij GPU’s boven ASIC’s verkiezen. Hij zei:

“Onze beslissing om GPU’s te gebruiken in tegenstelling tot ASIC’s om Ethereum te minen is om twee redenen.

1. Er wordt verwacht dat het Ethereum-netwerk dit jaar Progressive Proof of Work zal implementeren, wat ASIC-mining op het netwerk effectief zou elimineren en daarmee de relatieve efficiëntie van GPU-mining faciliteiten zou verhogen.

2. Bovendien bieden GPU’s ons flexibiliteit om deze computerbronnen op andere projecten te focussen, mits deze winstgevender worden om te minen, of voor andere zeer efficiënte computertoepassingen.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN