Bitcoin koers

CryptoMichaël: Waar gaan we heen met de Bitcoin koers?

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Volatiliteit is de juiste benaming. En dan niet alleen van de cryptomarkten, maar van alle markten in het algemeen. Zijn er dagen geweest dat de aandelenmarkt meer volatiel was dan de cryptomarkten? Deze week is het zo’n week. Maar de Bitcoin koers is redelijk stabiel. Wat heeft de volatiliteit van de aandelenmarkten voor de cryptomarkten in petto? Laten we een kijkje nemen.

Daggrafiek Bitcoin

Bitcoin koers daggrafiek
Bron: TradingView

De daggrafiek van Bitcoin laat duidelijk zien dat er een stevige daling heeft plaatsgevonden. Nadat de weerstand op $10,400 bevestigd werd, kon de koers geen steun vinden op het gebied rond $9,300. Hierdoor kwam er een daling op gang, welke steun heeft gevonden op het groene gebied rond $8,200-8,400.

Daarnaast valt ook te zien dat de 200-dag moving average een belangrijke variabele in dit geheel is. Op dit moment zit de Bitcoin koers vast tussen twee belangrijke niveaus ($8,950 weerstandsniveau en $8,650-8,700 als steun rond de 200-dag MA). Mocht de 200-dag MA weer een steun worden, dan heeft de koers ruimte om verder opwaarts te bewegen. Deze indicator is daarnaast ook een belangrijke indicator voor investeerders voor het bevestigen van bullish of bearish marktsentimenten.

Weekgrafiek Bitcoin

Bitcoin koers weekgrafiek
Bron: TradingView

De weekgrafiek laat een duidelijke bearish candle zien, als we het over de voorgaande week hebben. Dit nodigt niet uit voor eventuele koersstijgingen vanaf hier. Het positieve geluid is daarentegen wel dat de 21-Week MA steun is op dit moment.

Deze moving average is gedurende de gehele bull cycle van 2015 tot 2017 een steun geweest, waardoor een bevestiging van steun hier ook een opwaartse voortbeweging van de markt kan bieden.

Echter, hiervoor is veel meer bevestiging nodig in de komende weken. Mocht de Bitcoin koers de steun niet houden, dan richten we de ogen weer op $7,850-8,100 en $7,500 als volgende steunniveaus.

Totale marktkapitalisatie crypto

Bron: TradingView

De totale marktkapitalisatie van crypto kon niet boven de $286 miljard sluiten, welke een weerstand is (daarnaast kan aangenomen worden dat het $300 miljard niveau ook een weerstand is).

Voor nu is er steun op het $230-232 miljard niveau. Hieronder bevindt zich ook de 21-Week MA, welke bij de totale marktkapitalisatie even belangrijk is als bij Bitcoin zelf. De 200-dag MA zit ook nog onder het huidige niveau, dus voor crypto in zijn algemeenheid is er meer steun op dit moment onder ons te vinden.

Totale altcoin marktkapitalisatie crypto

Bron: TradingView

De totale altcoin marktkapitalisatie laat hetzelfde zien. Belangrijke steunniveaus zitten onder ons, waardoor het behouden van deze niveaus cruciaal zijn voor een verdere opgaande markt. Het hele gebied vanaf $75 miljard tot aan $80 miljard mag hierbij gerekend worden.

Indien de marktkapitalisatie dit niveau als steun kan behouden, dan mag aangenomen worden dat er verdere doorgang naar boven gevonden wordt. Niveaus om dan naar te kijken zijn de gebieden tussen $115 en $125 miljard en daarna $150 en $190 miljard.

Conclusie

Bron: TradingView

De koers van Bitcoin zit op dit moment vast in een range. Een doorbraak boven $9,000 zal resulteren in een test van het $9,400 niveau, welke cruciaal is voor verdere opwaartse voortgang. Echter, mocht de Bitcoin koers onder $8,400 vallen, dan worden $8,000 en mogelijk $7,500 als eerstvolgende niveaus getest.

Een belangrijk moment, gegeven dat de halvering er aan komt en er onrust op alle markten is. Mocht Bitcoin een opgaande koers gaan krijgen, terwijl de aandelenmarkten aan het dalen zijn, dan hebben we te maken met mogelijk de nieuwe bullmarkt, versterkt door de onrust op andere markten.

Vond je deze analyse nou ook zo top en wil je op de hoogte blijven van alle analyses die CryptoMichaël maakt? Volg hem dan op Twitter door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN