Amerikaanse ministerie van Financiën ontmoette prominente cryptocurrency-figuren

Het Amerikaanse ministerie van Financiën ontmoette prominente figuren uit de cryptocurrency-ruimte om regelgevende uitdagingen te bespreken. Dit kondigde de Treasury op 2 maart aan.

Minister van Financiën, Steven Mnuchin, zei dat de VS verantwoorde innovatie verwelkomt met het potentieel om de efficiëntie van het financiële systeem te verbeteren. Toch benadrukte hij ook de noodzaak ervoor te zorgen dat de nationale veiligheid niet in het gedrang komt door dergelijke innovatie:

“We moeten ervoor zorgen dat we innovatie in evenwicht brengen met de noodzaak om onze nationale veiligheid te beschermen en de integriteit van ons financiële systeem te handhaven.”

Volgens de aankondiging is het Amerikaanse ministerie van Financiën gericht op het voorkomen van het gebruik van crypto-activa voor het witwassen van geld, financiering van terrorisme en andere illegale doeleinden. De toezichthouder voegde eraan toe dat de VS voorop zal blijven lopen in de regelgeving voor cryptocurrency en “het gebruik van cryptocurrencies ter ondersteuning van illegale activiteiten niet zal tolereren.”

De uitspraken zijn vrij opvallend omdat Muchin afgelopen zomer aangaf dat contant geld niet zoveel wordt witgewassen als Bitcoin (BTC).

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!