CryptoNL Trading Advice: Waar gaat Bitcoin heen?

Ik heb mijn Bitcoinsokken maar weer eens aangetrokken en neem jullie vandaag mee in mijn kijk op de Bitcoin (BTC) koers. Lees de analyse hieronder!

Weekgrafiek Bitcoin

Bitcoin koers weekgrafiek
Bron: TradingView

Op de weekgrafiek hebben we momenteel een 50% retrace vanaf de high 3 week geleden op 10.575 dollar. Momenteel zien we ook al drie bearish candles op rij, wat suggereert dat we er nog niet zijn.

De RSI is deze week ook de EMA-12 bearish gekruist en zit momenteel op de 50-lijn. En net als de RSI zit er voor de MACD ook een bearish cross over aan te komen. Gaan we een kleine opleving zien of denderen we in 1 keer verder naar beneden?

Laten we eens inzoomen en kijken wat de charts ons daar vertellen.

Daggrafiek Bitcoin

Daggrafiek Bitcoin koers
Bron: TradingView

Op de daggrafiek bevinden we ons boven de daily orderblock die we vandaag mooi gewicked hebben. Ook ondervinden we er support van de EMA-200 en zolang we geen daily close onder het orderblock hebben acht ik de kans groot dat we bovenliggende orderblock weer gaan opzoeken. Zakken we erdoor heen dan is de golden pocket het gebied waar ik op zit te aimen. Kijken we naar de RSI en MACD dan staan die beide in het voordeel van de beren momenteel.

Ook zie je een elliott telling op mijn chart staan, voor de duidelijkheid ik trade er niet op maar vindt het reuze interessant om me verder in te ontwikkelen. We bevinden ons momenteel in een ABC correctie en wijzen de pijlen ook richtng het bovenliggende orderblock waar duidelijk zal worden of we die gaan flippen naar support of er een bearish retest krijgen.

4-uur-grafiek Bitcoin

4-uur-grafiek Bitcoin koers
Bron: TradingView

Op de 4-uur-grafiek zie je een hele mooie bounce vanaf daily orderblock met een bearish retest van de S/R level erboven. De Bitcoin koers is weer gaan dalen naar het orderblock eronder terwijl de RSI is blijven stijgen. Hierdoor is er momenteel een bullish divergentie te zien op de 4-uur-grafiek. Dit is tevens een bevestiging van mn eerdere gedachten om bovenliggende orderblock op te zoeken. De divergentie is ook op de MACD te zien dus dubbele bevestiging.  Zelf ben ik nu aan het aimen op een long positie (geen financieel advies) en zet mn stoploss onder het orderblock.

Blijf ook op de hoogte van de koersen van andere altcoins. In onze TA chat kanaal worden regelmatige technische analyses gedeeld of op aanvraag gemaakt. Wil je meer kansen in de markt spotten neem dan eens een kijkje op MyCryptoradar de cryptoscanner voor iedere trader.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!