Bitcoin ETF

CFTC hield vergadering om stablecoins te bespreken

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Het Amerikaanse Technology Advisory Committee, van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), heeft op 26 februari een openbare vergadering gehouden om meer te weten te komen over stablecoins, cryptocurrency-verzekeringen, bewaarmethoden en cybersecurity.

Drie stablecoin-projecten: JPM Coin, Markeratri en Paxo waren aanwezig en bespraken verschillende aspecten van stablecoins tijdens de vergadering.

Wat is er besproken?

De commissie heeft verschillende onderwerpen over stablecoins besproken. Charles Cascarilla, CEO van Paxos, sprak over de use cases van twee van de huidige stablecoin-projecten van Paxos.

Een ander rapport werd gepresenteerd door Eddie Wen, Global Head of Digital Markets. Hij sprak over JPM Coin en de huidige ontwikkeling van het project.

Onder verwijzing naar dit onderwerp zei CFTC-commissaris, Brian Quintenz, in zijn openingsverklaring dat JPM Coin is ontworpen als een digitale representatie van Amerikaanse dollars, die worden gehouden op aangewezen rekeningen bij JP Morgan Chase en die kunnen worden gebruikt voor onmiddellijke betalingstransfers tussen institutionele JPM-klanten, via de blockchain.

Steven Becker, voorzitter van de MakerDAO Foundation, gaf de laatste case study van stablecoins. Hij gaf een overzicht van hoe gedecentraliseerde finance (of DeFi) vandaag de dag is.

Positieve kijk op de toekomst van stablecoins

CFTC-commissaris Brian Quintenz heeft een positieve kijk op stablecoins. Hij zei:

“Ter bevordering van het leveren van een dergelijke gecorreleerde waarde, hebben stablecoins het potentieel om, door tokenisatie, te functioneren als levensvatbare, liquide ruilmiddelen en als krachtige stimulans voor smart contracts.”

Rekening houden met stablecoins

Tomasso Mancini-Griffoli, plaatsvervangend hoofd van de afdeling Monetaire en kapitaalmarkten van het IMF, benadrukte dat een deel van het overheidsbeleid rekening moet houden met stablecoins. Dit beleid omvat financiële stabiliteit, monetair beleid, privacy, concurrentie, efficiëntie, consumentenbescherming en financiële integriteit.

De regering van de VS heeft gezocht naar een digitale dollar. Zoals wij eerder meldde, gelooft Christopher Giancarlo (voormalig voorzitter van de CFTC) dat het tijd is voor de Federal Reserve om een ​​volledig digitale valuta uit te geven.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN